De nybagte studerende på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet sværger til Politiken, går op i sladder og er i gennemsnit 22,4 år.
Der er lang vej igen, før det netop startede hold af journaliststuderende på Syddansk Universitet kan kalde sig selv rigtige journalister. Kun omkring halvdelen af dem indtager den obligatoriske drik i de gamle mediehuse, nemlig kaffe. Hele 48 procent drikker ikke engang én kop om dagen.
De journaliststuderendes blad på SDU, Lixen, har foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt de 100 nye studerende. Heraf har de 83 besvaret undersøgelsen, som blev foretaget på rus-turen. Om det kan have påvirket resultatet, står der ikke noget om.
Til gengæld fremgår det af undersøgelsen, at 57 procent af de nye studerende også søgte ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. Af dem kom godt halvdelen ind, men valgte alligevel SDU. En stor andel har allerede et lille forspring. Hele 33 procent har gået på en journalistisk højskole forud for studiet. Derudover har 15 procent faget med hjemmefra og har således svaret ja til, at de har journalister i den nærmeste familie.
Politiken er uden jævnbyrdig konkurrence de nystartedes foretrukne avis. Det er den avis, halvdelen oftest læser. Den næstmest læste avis er Jyllands-Posten, som 10 procent oftest læser.
Over tre ud af fire adspurgte på rusturen svarer, at de interesserer sig for sladder. Og hver fjerde stemmer SF.
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Du kunne starte med at læse HELE bogen, så folk slipper for dit yderst skarpe indslag her. Bogen har undersøgt DR1 og TV2s dækning af rød og blå blok i ugerne op til folketingsvalg i perioden 1994 til 2007, og den konkluderer, at der her ikke findes en nævneværdig slagside hos de to kanaler.
Men du hælder måske mere til Ralf Pittelkows undersøgelse af samme problemstilling. Den er godt nok ikke videnskabelig, men han har set en masse fjernsyn og noteret sin mening på et stykke papir. Han konkluderer, at journalisterne er hamrende røde og favoriserer oppositionen. Overraskende.
Problemet med det her er, at alt afhænger af øjnene, der ser. Det giver denne her artikel fra Politiken for resten et glimrende indblik i:
http://politiken.dk/debat/article883537.ece
PS. Dit "moderate, nuancerede, sandhedssøgende, belæste, og i det hele taget anstændige" indspark er fyldt med kommafejl.
"Politiken er uden jævnbyrdig konkurrence de nystartedes foretrukne avis. Det er den avis, halvdelen oftest læser. Den næstmest læste avis er Jyllands-Posten, som 10 procent oftest læser.
Over tre ud af fire adspurgte på rusturen svarer, at de interesserer sig for sladder. Og hver fjerde stemmer SF."
Det er da løgn !!!
Og så er der nogen der hævder at journalister er "røde". Nu kommer Albæk nok frem igen med sin "videnskabelige" undersøgelser der viser at de fleste journalister mener ligesom ham selv, og altså er moderate, nuancerede, sandhedssøgende, belæste, og i det hele taget anstændige mennesker.
Heldigvis har Albæk ret. Det påvirker naturligvis ikke journalister - denne art af særligt fine mennesker der arbejder for et bedre samfund - at de selv er ræverøde ligesom alle deres venner og kollegaer. Ja, hvordan kan nogen egenligt forestille sig at det påvirker deres valg af historier og vinklingen af samme. Det er en uhørt påstand fremsat af uanstændige borgerlige.