Journalistrektor: Ulønnede jobs skader ikke

Journalisthøjskolens rektor vil forsat videreformidle ulønnet arbejde til de studerende. Han afviser, at det gratis arbejde skader arbejdsmarkedet (Rettet 20/9 kl. 11:52)

Journalisthøjskolens rektor vil forsat videreformidle ulønnet arbejde til de studerende. Han afviser, at det gratis arbejde skader arbejdsmarkedet (Rettet 20/9 kl. 11:52)
»Jeg køber simpelthen ikke den præmis med, at man underminerer arbejdsmarkedet ved at de lade de studerende arbejde ulønnet,« siger DMJX-rektor Jens Otto Kjær Hansen, efter at flere studerende og DJ’s hovedbestyrelsesmedlem Lars Lindskov har kritiseret, at journalisthøjskolen flere gange ugentligt videreformidler opslag om job uden løn.

»Når jeg bliver ringet op af nogen, der vil have ulønnet arbejde, siger jeg, at det kan skolen ikke tilbyde, men vores politik er den, at tilbud om arbejde, lønnet såvel som ulønnet, dem formidler vi videre. Så kan de studerende selv tage stilling til, hvad de vil gøre,« fortæller Jens Otto Kjær Hansen til journalisten.dk.

Jens Otto Kjær Hansen mener, at skepsissen over for ulønnet arbejde er særegen for journalister:

»Der er masser af uddannelser – jeg har også været på andre uddannelsesinstitutioner – hvor det er helt selvfølgeligt, og hvor det har været sådan i årevis. Verden er ufatteligt meget andet end det, der kan ses og høres i det journalistiske perspektiv,« siger han.

Formanden for pressefotograferne, Lars Lindskov, kritiserede tidligere i dag DMJX’s praksis, men Jens Otto Kjær Hansen afviser, at kritikken giver anledning til forandringer på journalisthøjskolen:

»Det er meget naturligt, at han varetager den interesse, men den har vi ikke til opgave at varetage. Det kan vi ikke, og det vil vi ikke,« siger Jens Otto Kjær Hansen.

Citat rettet: Jens Otto Kjær Hansen har ikke været rektor adskillige steder, som der stod i den oprindelige udgave af artiklen.