Journalistpris til ministerens banemænd

Ulrik Dahlin og Anton Geist fra Dagbladet Information modtager Berlingskes Journalisters Pris for deres dækning af sagen om de statsløse palæstinensere.

Ulrik Dahlin og Anton Geist fra Dagbladet Information modtager Berlingskes Journalisters Pris for deres dækning af sagen om de statsløse palæstinensere.

Berlingskes Journalisters Pris er netop uddelt, og prisen gik i år til de to graverjournalister fra Information, Ulrik Dahlin og Anton Geist.

De to journalister får prisen får deres afdækning af Integrationsministeriets systematiske konventionsbrud. Gennem en længere periode gav Integrationsministeriet afslag på ansøgning om statsborgerskab fra statsløse palæstinensere, selvom ministeriet var klar over, at disse personer havde særlig ret til statsborgerskab. Sagen førte til, at Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech tidligere på måneden blev fyret fra sin post.

»Det er et flot og vedholdende stykke gravearbejde, der viser, hvor langt, man kan nå med det skrevne ord, når man udviser den fornødne grundighed, omhyggelighed og nidkærhed. Og i tilgift bliver tilsmilet af en smule held,« lød det ved prisoverrækkelsen fra Trine Munk-Petersen, der er formand for priskomitéen.

Information bragte den første artikel i serien om de statsløse palæstinensere den 11. januar. Siden da har de to journalister skrevet mere end 50 artikler, hvor de blandt andet har dokumenteret, at Birthe Rønn Hornbech med åbne øjne tilsidesatte gældende lov gennem halvandet år. I den tid gav Integrationsministeriet adskillige ulovlige afslag på ansøgninger om statsborgerskab.

»I har på forbilledlig vis har formået at fastholde og underbygge den principielle linje i en sag, der ville have vanskelige kår i mange andre medier,« sagde Trine Munk-Petersen.

Prisen består af et rejselegat på 15.000 kroner samt en skulptur ved navn "Dyret", udfærdiget af billedhugger Niels Peter Bruun Nielsen. Prisen bliver uddelt hvert år på fødselsdagen for Berlingskes grundlægger, Ernst Henrich Berling.

0 Kommentarer