Journalistlegat på 500.000 kr.

  ÆRE. Efter amerikansk forbillede vil Center for Journalistik på Syddansk Universitet fra næste år tilbyde en udvalgt, anerkendt journalist et semester at boltre sig på - samt et beløb på 500.000 kroner.»Vi har penge til tre år«, siger formanden for journalistuddannelsen, Ulrik Haagerup, der også er chefredaktør på NORDJYSKE Medier.

ÆRE. Efter amerikansk forbillede vil Center for Journalistik på Syddansk Universitet fra næste år tilbyde en udvalgt, anerkendt journalist et semester at boltre sig på – samt et beløb på 500.000 kroner.

»Vi har penge til tre år«, siger formanden for journalistuddannelsen, Ulrik Haagerup, der også er chefredaktør på NORDJYSKE Medier.

»Meningen er, at folk skal have mulighed for at tage et break, puste ud og blive klogere. De får så et kontor stillet til rådighed og et helt universitet. Til gengæld forventer vi, at de bruger lidt tid til at fortælle vores studerende om noget, de selv er gode til. Det kan være det gode interview, om undersøgende journalistik eller hvad ved jeg.«

»Det skal batte bedre økonomisk end en Cavling-pris,« siger Haagerup og forklarer:

»Pengene skal både gøre det muligt for vedkommende at købe sig fra arbejde og for at bo i Odense i et halvt år.«

Den store pengedonation kommer blandt andet fra Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Journalistuddannelsen modtager sin første æresgæst til september næste år og vil annoncere efter interesserede legatmodtagere. De vil blive udvalgt efter, hvad de selv ønsker at gøre sig kloge på, og hvad de kan tilbyde fremtidens journalister.

Forbillederne er det amerikanske Nieman Fellowship på Harvard og The John S. Knight Fellowship på Stanford University.

0 Kommentarer