Journalistiske forfattere

Et udpluk af de romaner, som danske journalister har udgivet de seneste par år. Den forklarende tekst er plukket fra forlagenes egne præsentationer.

Paranoia, Gretelise Holm, Egmont 2002.
Psykologisk thriller om journalisten Karin Sommer, der finder sin døde kat ophængt på døren, og senere oplever natlige besøg af en person, der skræmmer hende fra vid og sans. Politiet afviser dog, at der har været besøg, og lægerne mener hun lider under paranoide vrangforestillinger.

Tæsk, Angela Brink, Gyldendal 2002.
En rå, tempofyldt fortælling om en kvinde og hendes forhold til to mænd: Godsejersønnen Niels Chri-stian og trommeslageren Benjamin. Tæsk er en roman om at finde fodfæste i livet, om at være sig selv og ikke kun sig selv nok.

Skæbnen på Jiddisch, Frederik Westberg, Hovedland 2001.
En yngre lægestuderende i København bliver på opfordring af sin døende far og en fjern onkel i Hamborg kastet ud i, hvad der skal vise sig at blive en livsfarlig jagt på en hemmelig jødisk skat, som har været i familien Sorgermanns eje i århundreder.

Den spanske gæst, Morten Sabro, Gyldendal 2000.
Vi er på Djursland i halvtredserne. Lars er forvalter hos en bylandmand og lever alene sammen med sin datter Ingeborg, efter at konen er omkommet i en tragisk arbejdsulykke. Freden varer dog kun kort, idet det går op for ham, at Ingeborg, som nu er fjorten, er blevet gravid.

I herskerens Spejl, Jan Stage, Høst og Søn 2000.
"En bidsk politisk og satirisk roman om tiden – samtiden og den tid, der ikke kan sættes i stå, selv om der findes dem, der prøver," hedder det blandt andet på bogens bagside.

Kongekabale, Niels Krause-Kjær, Gyldendal 2000.
Efter at Det Demokratiske Partis leder bliver alvorligt kvæstet i en bil-ulykke, starter en intern magtkamp i partiet. Christiansborg-journalisten Ulrik Torp bliver tvunget ind i politikernes intrikate spil og må tage affære, da sagen truer med at ødelægge hans eget liv.

Healeren, Erik Juul Clausen, Hovedland 2002.
En romersk beretning, som foregår for omkring 1970 år siden i Palæstina. Kejser Tiberius modtager et brev, der fortæller om en healer, som har helbredt en dødssyg mand. Kejseren selv har brug for en healer og beordrer derfor skuespilforfatteren Publius Naso til Palæstina for at indhente oplysninger om healeren fra Nazareth.

 

0 Kommentarer