Journalisthøjskolen vil droppe bunkeren og bygge nyt

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole barsler med en beslutning om, at skolen flytter i nye lokaler ved Aarhus Universitet. "Jeg er afgjort stemt for, at vi flytter til et nybygget hus," siger rektor.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole barsler med en beslutning om, at skolen flytter i nye lokaler ved Aarhus Universitet. "Jeg er afgjort stemt for, at vi flytter til et nybygget hus," siger rektor.39 år. Så længe har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) haft hjemme i de grå betonhaller i Århus Nord.

Men nu har skolens ledelse flyttedrømme. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

DMJX skal flytte til et nybyggeri på Katrinebjerg ved Aarhus Universitet, hvis ellers planerne bliver godkendt af bestyrelsen.

"Jeg er afgjort stemt for, at vi flytter til et nybygget hus i tilknytning til Aarhus Universitet, hvis vi kan få økonomien til at hænge sammen. Og det tror jeg, at vi kan," siger rektor Jens Otto Kjær Hansen.

Der har ellers været planer om, at skolens bygninger skulle renoveres. Det er der sat 90 millioner af til. Et nybyggeri kommer til at koste i omegnen af 150-200 millioner kroner, skriver JP.dk.

"Vores nuværende hus fra 1973 er mere indrettet som et gymnasium med klasseværelser til 25 elever end til et moderne uddannelsesmiljø med studiepladser og grupperum. Samtidig vil vi med en placering tæt på universitetet komme tæt på andre studiemiljøer og muligheder for samarbejde," siger Jens Otto Kjær Hansen.

Han afviser dog, at skolen i samme ombæring vil fusionere med universitetet.

Om skolen flytter eller ej, vil blive besluttet på et bestyrelsesmøde 12. december. 

0 Kommentarer