DMJX

DMJX har fundet sin nye rektor

Julie Sommerlund, dekan for humaniora på RUC, tager over som rektor på DMJX

52-årige Julie Sommerlund tiltræder som rektor den 1. april og afløser Jens Grund, der har været konstitueret i stillingen siden midten af 2021, hvor tidligere rektor Trine Nielsen forlod posten i slutningen af juni.

Julie Sommerlund kommer fra en stilling som dekan for humaniora på RUC, hvor hun i dag er øverste chef for kommunikations- og journalistuddannelserne. Tidligere har hun været leder på Kunstakademiets Designskole.

“Julie Sommerlund kommer med en for os helt unik baggrund, fordi hun har haft berøring med uddannelser indenfor stort set alle skolens fagområder – i den ene ende journalistik og kommunikation, i den anden ende visuelle designfag. For første gang i historien får vi dermed en rektor, som alle skolens fag faktisk kan spejle sig i,” siger bestyrelsesformand for DMJX, Lea Korsgaard, i en pressemeddelelse.

Den nye rektor er bosiddende i Valby og vil have base på DMJX i Emdrup, men kommer til at være hyppigt til stede i Aarhus.

“Jeg er meget optaget af de fagligheder, som DMJX rummer, og af hvordan man laver gode uddannelser. Og så er jeg dybt engageret i selve ledelseshvervet, og jeg er meget bevidst om, hvor vigtig ledelse er for at medarbejdere trives. Stillingen som rektor ved DMJX giver mig mulighed for at arbejde med alt dette. Jeg kunne ikke glæde mig mere,” siger Julie Sommerlund i pressemeddelelsen.

Julie Sommerlund lægger vægt på, at mediebilledet er i forandring i disse år.

“Derfor er det vigtigt, at vi som samfund har en platform, hvor medierne kan diskutere med sig selv – og med omverdenen, ikke mindst – om, hvilken rolle medierne skal, kan og bør spille i samfundet, og dermed hvilket samfund vi ser for os i fremtiden. DMJX har med sin unikke position i medielandskabet en helt særlig mulighed for at kunne fungere som en sådan platform.”

Turbulent tid for skolen

De seneste år har været turbulente for DMJX, der i slutningen af september fik udpeget Lea Korsgaard som ny formand for skolen. Hun afløste Lisbeth Knudsen, der i halvandet år op til fungerede som formand, selvom hun skulle være fratrådt i 2019.

Trine Nielsen trådte ind som rektor i 2019, mens skolen var inde i en turbulent tid, hvor der blev gennemført en sparerunde på 4,5 millioner kroner, der kostede flere jobbet. Samtidig skulle en ny lokalitet på Katrinebjerg i Aarhus, mens et nybyggeri i København skulle forberedes.

Da Trine Nielsen fratrådte, håbede fællestillidsrepræsentant på DMJX, Mette Mørk, at det kommende halve år ville skabe mere ro på skolen.

Også skolens økonomi og godkendelse af uddannelser har nemlig skabt problemer, og konsulentfirmaet Deloitte kritiserede i foråret økonomistyringen.

Blandt andet har skolen ikke haft overblik over medarbejdernes afvikling af ferie, og reglerne har ikke været overholdt ved afvikling af kurser, der har givet underskud.

Derudover har der været problemer med kreditorstamdata, som er det, der kan udnyttes til at svindle på samme måde, som Britta Nielsen svindlede i Socialstyrelsen.

Jens Grund kommer til at træde tilbage i sin stilling som prorektor, når Julie Sommerlund starter, mens Helle Kryger Aggerholm, der har været konstitueret prorektor, vender tilbage til stillingen som forsknings- og udviklingschef.

0 Kommentarer