Journalistforbundet vil firdoble mediestøtten

Den nuværende mediestøtte til dagbladene skal ændres til en bred mediestøtte, der også omfatter mobil, internet og tv. Det foreslår Dansk Journalistforbund forud for de kommende medieforhandlinger.

Den nuværende mediestøtte til dagbladene skal ændres til en bred mediestøtte, der også omfatter mobil, internet og tv. Det foreslår Dansk Journalistforbund forud for de kommende medieforhandlinger.

Dagbladsnævnet skal fremover agere helt anderledes og på fuldstændigt nye præmisser.

Hvor det i dag er rettet meget snævert mod de trykte aviser, skal det ændres til et bredt mediestøttenævn. Og samtidig skal bevillingen til nævnet firedobles fra cirka 12 mio. kroner årligt til mindst 50 mio. kroner.
Sådan lyder det fra Dansk Journalistforbund forud for det forestående opgør om mediestøtten i Danmark.

»Mediestøtten må tage udgangspunkt i, at medierne har udviklet sig de senere år. Det betyder, at den må blive mere platformsuafhængig,« siger formand for Dansk Jornalistforbund Mogens Blicher Bjerregård til dagens udgave af dagbladet Børsen.

Synspunktet uddybes i dagens blog på Journalisten.dk fra Mogens Blicher Bjerregård, som kan læses her.

Mens Dagbladsnævnet i dag overvejende støtter printmedier, mener Journalistforbundets formand, at der i højere grad skal åbnes for projekter med fremdadrettet potentiale.

»Vi mener, at støtten til udvikling af medier skal stå mere centralt i den samlede mediestøtte,« udtaler han.

Til oktober kommer Rambøll Management med anden og sidste del af en rapport med forslag til fremtidens mediestøtte. Herefter er det op til politikerne at strikke et nyt medieforlig sammen, som ventes at blive ganske omfattende.

Men allerede på forhånd har politikerne tilkendegivet, at også de er parate til det store opgør. Socialdemokraternes Mogens Jensen har tidligere sagt til Journalisten.dk, at "al mediestøtte kommer i spil".

Dagens melding fra Dansk Journalistforbund er derfor blot en af mange i den senere tid med henblik på at få politikerne til at tænke i helt nye baner.

Ifølge Mogens Blicher Bjerregård er der i den grad brug for at gøre op med eksisterende stive systemer:

»Man kan ikke ændre den samlede mediestøtte overnight. Derfor lægger vi op til en kursjustering. Man skal ikke bare trække penge ud af aviserne og public service-medierne,« siger han til Børsen og tilføjer, at det netop er derfor, at DJ mener, der er brug for at øge bevillingen til nævnet.

Det nuværende medieforlig udløber ved udgangen af 2010, men forhandlingerne om det næste, som skal gælde i fire år, går allerede i gang, når rapporten fra Rambøll Management ligger klar.

0 Kommentarer