Journalistforbundet håber på mere kvalitetsradio

»Interessant med en ny "P1-kanal",« lyder den første umiddelbare kommentar fra journalistforbundets formand Mogens Blicher Bjerregård. Pengene må dog ikke tages fra DR, tilføjer han.

»Interessant med en ny "P1-kanal",« lyder den første umiddelbare kommentar fra journalistforbundets formand Mogens Blicher Bjerregård. Pengene må dog ikke tages fra DR, tilføjer han.

En ny radiokanal med et budget på 125 millioner kroner årligt, som skal være en konkurrent til P1, kan både skabe flere arbejdspladser for journalister og give radiojournalistikken et løft. Det perspektiv har formand for Dansk Journalistforbund for øje i sin første umiddelbare kommentar til meldingerne om, at politikere vil tage en radiokanel fra DR og erstatte den med en ny privatdrevet konkurrent til P1.

»Det er naturligvis meget interessant med en ny "P1"-kanal, især hvis konkurrencen kan føre til endnu mere kvalitetsjournalistik på radio. Vi ved endnu ikke, hvordan regeringen og forligspartierne vil finansiere de 125 millioner kroner årligt til den nye radiokanal, men det er vigtigt at det ikke samtidig betyder, at DR får forringede vilkår, for så er intet vundet,« skriver formand for DJ Mogens Blicher Bjerregård til Journalisten.dk.

Forslaget om en ny privatdrevet radiokanal indgår som en del af regeringens forhandlingsudspil til en kommende fire-årig medieaftale. Det har flere medieordførere oplyst overfor DR.dk.

Formand for Dansk Journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård ser muligheder i forslaget om en ny radiokanal med public serviceforpligtelser.

»Nye arbejdspladser til radiojournalisterne, kan også vise sig at være en vigtig kilde til udvikling af radiojournalistikken, men afgørende at det ikke bliver konkurrencen, men kvaliteten, der sætter dagsorden,« lyder det fra Mogens Blicher Bjerregård.

 

0 Kommentarer