Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:03 17.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Journalistforbund vil have FN til at stoppe angreb på journalister i Gaza

FN’s Sikkerhedsråd bør sætte ind og stoppe bevidste og systematiske angreb på journalister i Gaza.

Sådan lyder det i et opråb fra det internationale journalistforbund IFJ, forud for at sikkerhedsrådet mødes i dag.

I løbet af de seneste dage er flere bygninger, der huser mediehuse i Gaza, blevet udsat for luftangreb fra den israelske hær. Lørdag var det en bygning, hvor Al Jazeera og nyhedsbureauet AP holdt til, der blev jævnet med jorden. Fra israelsk hold var luftangrebet begrundet med, at den palæstinensiske milits Hamas havde både efterretningskontorer og våbenudvikling i bygningen.

Tidligere på ugen er flere andre bygninger med mediekontorer også blevet angrebet, og ifølge IFJ er mere end 30 journalister blevet angrebet eller anholdt under den seneste uges voldsomme opblussen i konflikten mellem Israel og Palæstina.

”Israel overtræder sine internationale forpligtelser. FN’s Sikkerhedsråds resolution 1738 kræver specifikt, at stater beskytter journalister og deres støttepersonale, der arbejder i konfliktområder. Denne skandaløse målretning af journalister skal stoppe,” siger IFJ’s generalsekretær, Anthony Bellanger, i en udtalelse.

Angrebene har fået pressefrihedsorganisationen Reporters Without Borders til at bede Den Internationale Straffedomstol afgøre, om angrebet på AP og Al Jazeeras kontorer er en krigsforbrydelse. AP’s ledende redaktør har også opfordret til, at der bliver udført en uafhængig undersøgelse af angrebet.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder