Journalistforbund truer ikke med sagsanlæg

Dansk Journalistforbund er kun ved at undersøge, om Zentropas planlagte film om Blekingegadesagen vil krænke Peter Øvig Knudsens ophavsret.

Dansk Journalistforbund er kun ved at undersøge, om Zentropas planlagte film om Blekingegadesagen vil krænke Peter Øvig Knudsens ophavsret.

Der er ikke nødvendigvis en retssag på vej om Zentropas filmatisering af Blekingegadesagen. Det indtryk mener Journalistforbundet ellers, at læserne kan få, når de tygger sig igennem Politikens artikel om sagen fra i dag, mandag.

»Vi truer ikke med sagsanlæg,« siger formand for Journalistforbundet Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse.

»Vi er i gang med at undersøge sagen, og i den forbindelse har vi søgt om aktindsigt i Filminstituttets manusstøtte til Zentropas filmprojekt, Blekingegade,« siger Blicher Bjerregård.

Han præciserer, at Dansk Journalistforbund (DJ) arbejder på at få aktindsigt i en sag om filmstøtte til et projekt om Blekingegadebanden. Dansk Journalistforbund og Peter Øvig Knudsen satser på dialog med de implicerede parter.

Efter at Dansk Journalistforbund har bedt om aktindsigt i den økonomiske støtte til Zentropas projekt, har Det Danske Filminstitut videresendt anmodningen til Zentropa for at høre denne, oplyser Dansk Journalistforbund. Forbundet har dog endnu ikke fået fuld aktindsigt i sagens juridiske dokumenter.

Sagens kerne består i, hvilket filmselskab der skal filmatisere Peter Øvig Knudsens populære bøger, mener DJ. Peter Øvig Knudsen har drøftet en filmatisering med Zentropa og med en anden aktør.

»Valget faldt på den anden aktør, Under normale omstændigheder ville et filmselskab – Zentropa – så stoppe med et sådan projekt, men i stedet har Zentropa valgt at fortsætte arbejdet med en filmatisering af historien om Blekingegadebanden. Derfor er det naturligt, at DJ undersøger, om vores medlems rettigheder bliver krænket. Viser det sig, at det ikke er tilfældet, så er den sag jo ikke længere. DJ afventer nu informationer fra aktindsigten,« lyder det i pressemeddelelsen.

Dansk Journalistforbund og Peter Øvig Knudsen satser på en fredelig løsning og henviser til, at Peter Øvig Knudsen har inviteret Zentropa til at mødes over en fredspibe.

»Lad os se, om ikke dialog kan løse denne sag,« siger Blicher Bjerregård, der opfordrer Det Danske Filminstitut til at give DJ fuld aktindsigt i støtten til Zentropas Blekingegadebande-projekt.

0 Kommentarer