Journalisters tur til Sicilien på kant med DJ-boykot

Bestyrelsen i Kreds 4 tog Ryanair til Sicilien for at holde bestyrelsesmøde, selv om Ryanair ikke har overenskomst. Dermed er kredsen på kant med DJ's egne regler.

Bestyrelsen i Kreds 4 tog Ryanair til Sicilien for at holde bestyrelsesmøde, selv om Ryanair ikke har overenskomst. Dermed er kredsen på kant med DJ’s egne regler.

I Dansk Journalistforbunds ledelse er Ryanair et upopulært flyselskab. Faktisk er det forbudt for alle ansatte i DJ at rejse med Ryanair i arbejds medfør. Flyselskabet har nemlig hidtil nægtet at indgå overenskomst i Danmark, og det bringer dem på kant med hele fagbevægelsen.

Alligevel var det netop Ryanair, som bestyrelsen i Kreds 4 brugte, da man denne sommer valgte at henlægge et inspirationsmøde til Sicilien. Med en returbillet til 815 kroner var Ryanair nemlig det billigste selskab. Det skriver Journalisten i det nummer af bladet, som udkommer i disse dage. (Åbner som e-reader)

Men ifølge næstformand i DJ Fred Jacobsen er det “principielt vigtigt” for DJ’s ledelse, at man ikke handler med nogen, der ikke vil have en overenskomst – uanset om de sælger kuglepenne eller flyrejser.

»Jeg synes generelt, at vi som fagforeningsaktive har en forpligtelse til at entrere med folk, der har ordnede forhold for medarbejderne. Der bør vi gå forrest,« siger Fred Jacobsen.
Han understreger, at kredsene kan gøre, hvad de vil, med deres egne penge. Den tvungne boykot gælder kun ansatte.

Kreds 4’s bestyrelse havde ingen anelse om, at DJ har boykottet Ryanair, siger kredsformand John Lykkegaard.

»Vi gik bare efter at få det så billigt som muligt,« siger han.
Men han fortryder ikke turen, alene af den grund, at bestyrelsen fik tre intense arbejdsdage til at ideudvikle til ét dansk døgns pris og fem tætskrevne sider med ideer med hjem igen.

»Vi skal ikke frådse med medlemmernes kontingenter. Vi kunne have valgt noget, der er dyrere, men det synes jeg ikke, vi kan forsvare over for medlemmerne,« siger John Lykkegaard.

2 Kommentarer

Flemming Poulsen
25. AUGUST 2010
Re: Journalisters tur til Sicilien på kant med DJ-boykot

Sikke da et useriøst indlæg, som jeg - til nød - kunne forstå hvis det havde været på EB's Nationen, men i dette forum er det langt under det niveau man burde kunne forvente. Jeg håber for guds skyld ikke du arbejder (eller har planer om at arbejde) som journalist, når du offentligt poster sådanne useriøs, udokumenterede og ikke mindst alvorlige påstande som ingen hold har i virkeligheden.

Hvis du bruger bare 2 minutter på at sætte dig ind i sagen, så vil du opdage at virkeligheden er en helt anden, men desværre har alle efterhånden så stor fokus på at flyve så billigt som muligt (og gerne under kostpris) - uanset, hvilke omkostninger det har for de ansatte og uanset, hvor meget man bidrager til social dumping. Sikkerhedsmæssigt er SAS på ingen måde dårlige end alle andre af de bedste flyselskaber i Verden. Jeg vil næsten sige tværtimod.

En af de faktorer omkring flysikkerhed, som man har meget fokus på p.t. - og som har været en væsentlig faktor i flere alvorlige uheld er human fatigue. Potentiel er selskaber, der udnytter personalet til maximum-grænsen på både arbejdstid, løn og hviletid - langt farligere end de flyselskaber, der giver personalet bedre arbejdsvilkår. 

Søen Hansen
17. AUGUST 2010
Re: Journalisters tur til Sicilien på kant med DJ-boykot

Alternativet e at flyve med SAS, flyve i et af deres rimelig gamle fly som med stor sikkerhed ikke er vedligeholdt i henhold til de regler der findes på området.for hvordan man skal servicere en flyvemaskine: http://ing.dk/artikel/110931-sas-foretog-over-10000-ureglementerede-flyvninger-paa-fire-aar

Valget står mellem at flyve billigt i nye fly med uorganiseret arbejdskraft alkternativt at flyve dyrt i gamle fly med organiseret personale som har et afslappet forhold til passagere samt flysikkerhed.,