Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:36 23.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Journalisterne i Storbritanniens største mediehus er på vej i strejke

Storbritanniens største mediehus, Reach, der udgiver titler som Daily Mirror og Daily Express, vil snart blive ramt af en omfattende strejke.

Mediehusets omkring 1.000 journalister stemte nemlig tidligere på sommeren for at strejke for at få en højere lønstigning end den, Reach tilbød dem under forhandlingerne med det britiske journalistforbund, NUJ.

Strejken begynder på fredag, og målet er at presse arbejdsgiveren til at hæve lønnen med mere end de tre procent, som er det, der er det stående tilbud i forhandlingerne nu. Det er en stigning, som journalisterne og forbundet finder alt for lille, særligt set i lyset af de stigende forbrugerpriser, der er steget med 11,7 procent.

”Reach-cheferne kan ikke hævde, at de ikke er klar over, at priserne stiger. Ud over den redaktionelle dækning er udgiverens titler steget markant i pris det seneste år med 11 procent stigning på Daily Record, 22 procent på Mirror og slående 46 procent på Express. Så hvad gør Reach med sine indtægter?” spørger formanden for NUJ, Michelle Stanistreet, i et debatindlæg hos Press Gazette.

”Den forudsigelige sandhed er, at selskabet mere end gladeligt belønner dem i toppen,” fortsætter hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder