Journalisterne i Randers har nedlagt arbejdet efter fyring

Medarbejderne på Randers Amtsavis har nedlagt arbejdet, efter Jysk Fynske Medier har fyret fotograf. "Nyheden faldt som en bombe," siger tillidsrepræsentant. Ledelsen har ingen kommentarer

I protest over fyringen af en fotograf har medarbejderne på Randers Amtsavis, Randers Onsdag og Mariager Avis nedlagt arbejdet.

Fotografen er blevet afskediget som en del af den fyringsrunde på fotoredaktionen, Jysk Fynske Medier i formiddag effektuerede i koncernen. I alt blev syv fotografstillinger nedlagt i fyringsrunden. To fotochefer og to fotografer valgte at tage en frivillig fratrædelse, imens i alt tre fotografer blev fyret.

Journalisten er i besiddelse af en udtalelse, medarbejderforeningen på Randers Amtsavis har sendt til ledelsen i Jysk Fynske Medier. Her kritiserer medarbejderne samlet ledelsen.

"Fyringen af ham er et uerstatteligt tab for avisen, som fremover vil stå svagere end nogensinde. Og det er der afgjort ikke brug for i en tid, hvor vi i forvejen er voldsomt pressede fra flere sider," skriver medarbejderne.

Tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen på Randers Amtsavis fortæller, at "nyheden faldt som en bombe" på Randers Amtsavis, da fyringen blev meldt ud. I udtalelsen til ledelsen beskriver medarbejderne den fyrede fotograf som "en del af avisens DNA".

"Man var rystet over, at det netop var ham, man havde peget på. Folk betegner ham som Mister Amtsavisen. Han har et kæmpe netværk i byen," siger Per Schultz-Knudsen.

Forstår ikke strategien

Ifølge Per Schultz-Knudsen mener medarbejderne, at det er stik imod ledelsens udmeldinger og fremtidige strategi, at fotografen bliver fyret.

"Han har bidraget med et utal af historier igennem årene. Folk kan ikke forstå, at ledelsen fremover vil tilknytte fotograferne til det enkelte mediehus for at kunne indgå i redaktionen med idéer til artikler og fotoreportager, som man har oplevet, at han har gjort i de 27 år, han har været ansat, og at man så netop vælger at fyre ham," siger Per Schultz-Knudsen.

Medarbejderne skriver til ledelsen, at de ser det som et tegn på, at Jysk Fynske Medier ikke satser på Randers Amtsavis.

"Det er ubegribeligt for os, at man i Danmarks sjettestørste by ser ud til at skulle klare sig med en enkelt pressefotograf, som derved skal inddække alle vagter i ugen – dag som aften og weekend. Fyringen af (navn fjernet af Journalisten) styrker vores fornemmelse af, at den øverste ledelse i Jysk Fynske Medier i realiteten ikke har et ønske om at drive avis i Randers. Det er selvsagt ødelæggende for såvel arbejdsmoral som arbejdsglæde hos de tilbageværende medarbejdere i huset," skriver medarbejderne.

Ifølge Per Schultz-Knudsen har medarbejderne aftalt at møde på arbejde igen fredag morgen. Efter planen udkommer Randers Amtsavis også fredag morgen – ledelsen på avisen færddigør ifølge Per Schultz-Knudsen avisen.

Journalisten har været i kontakt med administrerende chefredaktør i Jysk Fynske Medier Peter Orry. Han har ingen kommentarer til, at medarbejderne på Randers Amtsavis nedlægger arbejdet.