DJ

Journalisterne i DJ skal have ny formand

Formanden for specialgruppen Journalisterne i DJ, Simon Freiesleben, har besluttet at stoppe som formand til næste generalforsamling i foråret 2024

Den store specialgruppe i DJ – Journalisterne i DJ – skal finde sig en ny formand, da den konstituerede formand, Simon Freiesleben, ikke ønsker at fortsætte som formand.

Det bekræfter han over for Journalisten.

”Der er ingen dramatik over det. Der sker simpelthen bare for meget andet til, at jeg kan varetage det hverv. Jeg er nyvalgt tillidsrepræsentant på min arbejdsplads, Teknologiens Mediehus, og det vil jeg gerne bruge min tid på,” siger Simon Freiesleben.

Han overtog posten som konstitueret formand i sommer fra Elisabeth Hamerik Schwarz, der trak sig fra alle sine poster i Dansk Journalistforbund, herunder som formand for Journalisterne i DJ og som medlem af hovedbestyrelsen, da hun fik en ny stilling som konsulent på freelanceområdet i HK Privat.

Formand skal have aktiv politisk rolle

Selv om Simon Freiesleben ikke genopstiller som formand for specialgruppen, der har godt 3.600 medlemmer, vil han gerne fortsætte i bestyrelsen som menigt medlem eller som næstformand, hvis det skulle blive til det.

Dermed skal der findes en ny formand til næste generalforsamling i foråret 2024.

Og arbejdet med at finde en ny formand er allerede sat i gang.

”Vi har i bestyrelsen lavet et rekrutteringsudvalg, der skal finde folk, der kunne være interesserede i at stille op som formand,” siger Simon Freiesleben.

”Vi skal have en formand med et projekt, og vi har en idé om, at Journalisterne som en stor specialforening skal have en politisk aktiv rolle i forbundets hovedbestyrelse, hvilket også er en af grundene til, at jeg ikke skal være formand,” tilføjer han.

0 Kommentarer