Journalister usikre på fremtiden

"Det var ikke ret mange!" udbryder Uffe Gardel.

"Det var ikke ret mange!" udbryder Uffe Gardel.

Han har netop fået at vide, at kun hver anden af hans kolleger på Berlingske Tidende tror, at avisen eksisterer i sin nuværende form om fem år.

De danske mediearbejdspladser har været igennem en endeløs række af revolutioner over de seneste år. Fyringsrunder. Lukninger. Fusioner. Opkøb. Omlægninger til flerfunktionalitet og så videre.

De store forandringer har givetvis været med til at gøre fremtiden mere usikker for journalisterne, og det afspejler sig også i svarene i JOURNALISTENs og DICARs webundersøgelse.

Vi har stillet spørgsmålet: 'Tror du, at Berlingske Tidende eksisterer i sin nuværende form om fem år?'. Vi har også stillet spørgsmålet for de fire andre mediearbejdspladser, som deltog i undersøgelsen.

Svarene viser, at mange forventer grundlæggende forandringer – som for eksempel på Berlingske Tidende. Der er dog store forskelle.

For eksempel tror langt de fleste DJ-medlemmer på Jyllands-Posten, at deres avis vil eksistere i sin nuværende form om fem år. Til gengæld er der ikke en eneste JP-journalist, der tror, at konkurrenten Århus Stiftstidende vil eksistere i sin nuværende form om fem år.

Alle tallene kan læses på http://www.dicar.dk/journalisten/

Læs også: Udbredt frygt for fyresedlen, Fire profiler, En arie om arbejdsløshed, Afspadsering passer ikke til faget,Året der gik og Muligheder på dagpenge

0 Kommentarer