Journalister stadig i fængsel efter israelsk bådangreb

Journalister i hele verden skælder ud over, at kolleger stadig er fængslet og har fået udstyr ødelagt, da Israel angreb et skib fyldt med aktivister. Op til 100 journalister var om bord på konvojen.

Journalister i hele verden skælder ud over, at kolleger stadig er fængslet og har fået udstyr ødelagt, da Israel angreb et skib fyldt med aktivister. Op til 100 journalister var om bord på konvojen.

Det internationale journalistforbund (IFJ) kræver, at alle journalister slippes ud af israelske fængsler hurtigst muligt, og at Israel stopper med at censurere pressens arbejde i forbindelse med angrebet, blandt andet ved at levere konfiskeret udstyr tilbage.

IFJ kritiserer i skarpe vendinger, at Israel har forsøgt at undgå »enhver uafhængig formidling af dets angreb på konvojen og af dødsfaldene, skaderne og fængslingerne, der fulgte«.

Ifølge organisationen Committee to Protect Journalists er det bekræftet, at mindst tyve navngivne journalister var om bord på konvojen. Ifølge det internationale journalistforbund er antallet op til 100 journalister.

Ifølge en anden organisation, International Press Institute, har flere journalister og fotografer om bord på skibet oplevet, at israelske soldater smadrede deres udstyr.

»Ligesom alle aktivisterne fik de (journalisterne, red.) telefoner, kameraer og alt deres sendeudstyr konfiskeret, og de er effektivt blevet holdt uden for al kommunikation i mere end 72 timer,« skriver IFJ i en pressemeddelelse.

»De israelske myndigheder må ikke lege katten efter musen med professionelle journalister, som gør deres arbejde, ikke bare på grund af de virksomheder, de arbejder for, men for deres verdensomspændende publikums skyld,« siger generalsekretær Aidan White.

Som Journalisten.dk tidligere har fortalt, blev journalister og fotografer også hindret i deres arbejde under og umiddelbart efter selve angrebet af det israelske militær. En Al Jazeera-korrespondent slap dog igennem nåleøjet og kunne lave et indslag.

0 Kommentarer