Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:27 25.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Journalister i Ukraine søger i dækning: “Sikkerheden kommer altid først”

Det er ikke uden risiko, at adskillige danske journalister i disse dage dækker krigen i Ukraine, efter at Rusland ved 4-tiden torsdag morgen iværksatte de første angreb på landet.

Situation i Ukraines hovedstad, Kiev, fik i går Ekstra Bladets journalister til at søge ud af byen og til et mere sikkert sted vestpå. Politiken har heller ikke længere journalister i hovedstaden, men andre steder i landet.

For DR er journalist Anna Gaarslev udstationeret i hovedstaden, hvor hun i går måtte søge dækning i en parkeringskælder, da der kom meldinger om mulige kommende angreb i nærheden.

Senere på dagen tog DR’s korrespondent Matilde Kimer i byen Kharkiv benene på nakken, da hun var ude med en fotograf for at dække konsekvenserne af et angreb i byen, da der pludselig blev affyret skud mod deres position.

Og det er da også en sikkerhedssituation, der løbende bliver evalueret, understreger DR’s nyhedschef, Thomas Falbe, til MediaWatch.

”Det er desværre noget, vi har prøvet mange gange før at sende vores journalister den ene vej, mens alle andre vil den anden vej. Det er klart, at vi vil dække, hvad der sker, men sikkerheden for vores journalister og fotografer kommer altid først, og det gør det også i dette tilfælde,” siger han.

SENESTE NYT

Flere nyheder