Journalister slået og ydmyget seksuelt i Libyen

Fire journalister fra New York Times oplevede hård medfart under deres fangenskab i Libyen. Især en kvindelig fotograf var udsat.

Fire journalister fra New York Times oplevede hård medfart under deres fangenskab i Libyen. Især en kvindelig fotograf var udsat.

Fire journalister New York Times blev holdt fanget af Moamar Gaddafis styrker i Libyen i seks dage inden de blev sat fri. Nu fortæller de om deres oplevelser, skriver New York Times.

De fire journalister var sidste tirsdag i gang med at dække kampene i den nordlige havneby Ajdabiya, da de ved et checkpoint blev opsnappet af Gaddafi-tro styrker.

»Jeg hørte de råbte "Skyd dem" og vi troede det var forbi,« fortæller en af journalisterne Anthony Shadid til New York Times.

Journalisterne blev holdt fanget i Ajdabiya inden de blev fløjet til den libyske hovedstad Tripoli og overgivet til libyske regeringsstyrker.

Fangeskabet var især hårdt for den kvindelige fotograf Lynsey Addario, der både oplevede at blive slået og seksuelt ydmyget.

»Der var rigtig meget gramseri,« fortæller hun til avisen. »Alle mænd, vi var i kontakt med, befølte mig over hele kroppen undtagen under mit tøj«.

Journalisterne skulle have været frigivet i fredags, men blandt andet på grund af de vestlige landes aktion mod Libyen henover weekenden, blev de først frigivet mandag.

0 Kommentarer