Demokratiskat

Journalister skal betale for at dække konservativ kongres

Det kan koste helt op til 11.000 kroner at dække de britiske konservatives partikongres til oktober. En stribe medieorganisationer kalder det "en skat på demokratiet"

De britiske konservative, der med premierminister Boris Johnsons afgang som formand i forvejen står i problemer til halsen, har nu også fået en stor del af pressen på nakken.

Forud for partiets årlige kongres til oktober kræver de nemlig, at journalister skal betale helt op til 11.000 kroner for at blive akkrediteret. Det skriver PressGazette.

Indtil 31. juli koster en medie-billet 1.100 kroner, derefter stiger prisen til 7.000 kroner frem til 25. september, hvorefter det koster 11.000 kroner at dække konferencen, der afholdes fra den 2. til 5. oktober.

Det har fået en stribe organisationer til at protestere – herunder European Federation of Journalists (EFJ), The Foreign Press Association og International Press Institute. I fælles en udtalelse kalder de afgiften ‘en skat på demokratiet’.

“Adgangsgebyrer på £125 (1100 kroner, red.), som pålagt af de konservative, kan få alvorlige konsekvenser for freelancejournalister , mindre medier, lokaljournalister og udenlandske korrespondenter,” hedder det i udtalelsen.

Overfor PressGazette forsvarer de konservative beslutningen med, at det er en ”beskeden afgift”, der skal forhindre journalister i at akkreditere sig og så alligevel ikke dukke op. Partiet siger, at det har store udgifter til sikkerhedstjek samt adgangskort.

Journalister, der deltager i Labours kongres, kan frivilligt betale 44 kroner, der betegnes som CO2-kompensation, mens det er gratis at dække både de liberale og Scottish National Partys kongresser.

0 Kommentarer