Journalister på hjernen

Aldrig i dansk presses historie har journalister interviewet eller på anden måde benyttet hinanden, før tv kom til, og især efter at vi har fået flere og flere kanaler.

Ugebladene og sågar visse dagblade interviewer eller portrætterer de nyeste tv-journalister, så snart de blot har vist sig på skærmen et par gange. Disse nye kolleger får nærmest stjernestatus, blot fordi de passer deres job på skærmen og ikke "nøjes" med at skrive i et blad.

Ren smovs er det for bladene, hvis stjernefrøet har gået i en skole på bøhlandet, eller er blevet mobbet eller måske har haft en far, der drak. Så er det helt fantastisk, at vedkommende har opnået optagelse på en journalisthøjskole eller blot uden uddannelse er blevet fundet af en tv-kanal. "Stjerner" af hunkøn må tit gennemgå en hel dags behandling af en skønhedsekspert, før en fotograf tilkaldes for at tage forsidebilledet, da redaktionerne mener, at et par bumser eller en skør frisure vil gøre artiklen mindre læseværdig.

Tv-kanalerne gør naturligvis gengæld. Hver dag tilkalder man eller ringer bladenes eksperter op for at interviewe dem i en aktuel sag. Bladenes politiske kommentatorer og journalister med kongehuset som stofområde har især kronede dage. DR og TV 2 har heller ikke nok i deres egne udlandskorrespondenter, men må ustandselig ty til interview af dagbladenes udsendte. Godt nok har tv’s tilstedeværelse vendt op og ned på meget, men derfor behøver redaktionerne på både de elektroniske og de skrevne medier da ikke at være så fantasiforladte. Der findes mange andre eksperter og "stjerner" end journalister. Indavl klæder heller ikke medierne eller journaliststanden.

– Bent Johansen, journalist

0 Kommentarer