Journalister og kongelige indtager London

DR kører fakta og TV 2 kører følelser når Storbritannien går i bryllupsmode i morgen. Det britiske prinsebryllup kan blive verdens største TV-produktion.

DR kører fakta og TV 2 kører følelser når Storbritannien går i bryllupsmode i morgen. Det britiske prinsebryllup kan blive verdens største TV-produktion.

»Måske den mest spektakulære kongelige begivenhed i dette årti«.

Sådan siger DR's mediedirektør Mikael Kamber til Journalisten.dk om brylluppet mellem den britiske Prins William og Kate Middleton, der løber af stablen i morgen i London. Det bliver samtidig den største OB-produktion (udendørs TV-produktion) nogensinde, fortæller eventchef i TV 2 Ulla Pors Nielsen.

TV 2 sætter 40-50 medarbejdere af til opgaven, de fleste af dem i Danmark. Men TV 2 er massivt til stede i London med adskillige mand, blandt andet Natasja Crone, Jes Dorph Petersen og Ulla Terkelsen. Og for første gang til en udenlandsk kongelig begivenhed har TV 2 valgt at rykke hele sit studie ud, altså til London.

»Vi er sikre på, der er en masse stemning at hente. Det bliver hurtigt lidt indelukket, hvis man har studiet herhjemme i Danmark,« siger Ulla Pors Nielsen.

I BT i går kunne man læse, at det ville koste TV 2 op mod en million kroner at sende fra sit studie i London. Men det afviser TV 2's eventchef.

»Det er da lidt dyrere at sende fra London, men vores studie har ikke kostet en million. Jeg tror måske vi har Danmarkshistoriens mindste bryllupsstudie – men der er rigtig flot udsigt,« siger Ulla Pors Nielsen, der selv har været i London for at inspicere faciliteterne.

DR har selvfølgelig adskillige korrespondenter klar i England, men stationen har fravalgt at bygge et studie op i London. De sender i stedet fra et studie i DR- Byen.

»Vi kunne godt have valgt at bygge et studie derovre, men det er meget dyrt. Priserne på studiefaciliteterne er skruet i vejret, og jeg tror ikke det ville kunne betale sig i forhold til det, vi ville få ud af det,« siger Mikael Kamber.

TV 2 starter allerede deres dækning kl. 6.30 og fortsætter indtil kl. 18, kun afbrudt af et par nyhedsudsendelser. DR starter først kl. 8.30, men fortsætter til gengæld indtil kl. 20.00. Hvis man gik glip af noget, sender TV 2 en opsamling kl. 21. Så de to TV-stationer kommer til at bruge det meste af dagen på at konkurrere om de danske seere.

»Vi angriber det jo meget forskelligt, det er to forskellige produkter. Her hos TV 2 går vi til dagen med fokus på, at vi gerne vil tage danskerne med til fest. Og så har dette her bryllup i den grad historiens vingesus, det vil vi gerne vise,« siger Ulla Pors Nielsen.

Hos DR peger Mikael Kamber på, at DR skal leve op til sine public service-forpligtelser, også når man dækker noget så festligt som et kongeligt bryllyp.

»Det er en fest, men vi har en ambition om, at seerne skal blive klogere. Så vi vil også have fokus på Englands kultur og historie i morgen. DR har en større vægt på fakta end TV2, som måske har mere fokus på følelser og nærvær. Jeg siger ikke, den ene måde er bedre er den anden. Den vinkel, vi hver især lægger, passer fint til os, synes jeg,« siger Mikael Kamber til Journalisten.dk.

Britiske PressGazette har lavet en liste over, hvor mange ressourcer, de forskellige medier bruger på det britiske bryllup. Her kan man blandt andet se, at CNN sender 400 mand inklusiv 50 journalister. Nyhedsbureauet AP sender 100 redaktionelle medarbejdere, hvoraf de 30 er fotografer. Det britiske svar på DR, BBC, har sat ikke mindre end 850 mand af til at dække den store begivenhed. I alt regner PressGazette med, at 8.000 journalister vil indtage London i morgen fredag.

0 Kommentarer