Journalister og fotografer truet på Christiania

Ved gårsdagens uro på fristaden fortæller flere mediefolk, at de er blevet truet.

Ved gårsdagens uro på fristaden fortæller flere mediefolk, at de er blevet truet.

Efter en politiaktion i går aftes udbrød der kortvarigt uro på fristaden Christiania. Da politiet i en rutinemæssig aktion ville anholde en hashhandler, gik en gruppe på omkring 50 personer til angreb på politiet. Politiet brugte tåregas, og urolighederne endte med, at to civile betjente affyrede varselsskud.

Men også journalister og fotografer kom i klemme ved urolighederne, skriver Politiken. Avisens journalist fik forbud mod at fotografere, og en flok christianitter eller deres tilhængere visiterede journalisten, da de var i tvivl om, om han var politi eller ej.

En anonym freelancefotograf fortæller Politiken, at han blev truet af folk bevæbnet med kæppe til at slette billeder og video på sit kamera.

Thomas Ertmann fra Christianias pressegruppe fortæller til Journalisten.dk, at han ikke har hørt om journalister, der er blevet angrebet.

»Det sker meget, meget sjældent, at journalister og fotografer bliver truet på Christiania. Men journalister går jo altid tæt på begivenhederne, som de også skal, og så kan der opstå misforståelser i kampens hede,« siger Thomas Ertmann.

0 Kommentarer