Journalister hjælper journalister

Investigative Reporters and Editors Inc., IRE, blev dannet i 1975 i USA for at skabe et forum, hvor journalister verden over kunne hjælpe og støtte hinanden ved blandt andet at dele historier, ideer og kilder samt værktøjer og teknikker til indsamling og fremskaffelse af nyhedsinformation.

IRE betegner sig selv som en græsrodsorganisation. IRE har en valgt ledelse og en stribe ansatte, og indtægterne kommer fra blandt andet fondstilskud og kontingenter. IREs motto er: Journalister hjælper journalister.

Dannelsen af IRE førte til etableringen af NICAR i USA – og senere også DICAR-instituttet i Århus. Grävande Journalister i Sverige, Sammenslutningen for en Kritisk og Undersøkende Presse i Norge og Foreningen for Undersøgende

Journalistik herhjemme er også inspireret af IRE.

Se mere på http://www.ire.org/

Den danske "Foreningen for Undersøgende Journalistik", FUJ, findes på adressen http://www.fuj.dk/

Læs også: Journalistikkens guldalder, En guldgrube for undersøgende journalistik, På udkig efter verdens bedste journalister, En journalist blev myrdet, Taler og foredrag på nettet, Globalt netværk, Samarbejde på tværs af grænser, Sandheden er Guds datter, Kritisk journalistik i tredje verden og Råd fra en redaktør.

0 Kommentarer