Journalister håber på nye værdier med nye ejere

Efter flere års usikkerhed og høje krav om overskud håber journalisterne på dagbladet Ringkøbing-Skjern, at nye ejere vil prioritere anderledes end Mecom. »Vi har en god fornemmelse i maven,« siger tillidsmanden

Nyheden om, at Mecom ville sælge Berlingske i bidder, blev først modtaget med en del usikkerhed på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, men udsigten til et ejerskifte bliver nu mødt med håb om nye tider efter flere års turbulens.

Det fortæller tillidsmand Peter L. Sørensen.

»Vi har været usikre på denne her salgsproces, for vi har været igennem utallige sparerunder, og vi har hele tiden frygtet, at der skulle komme flere, for vi har måttet sige farvel til en del kolleger gennem årene. Hvor ville vi nu ende henne? Hvem ville være vores nye ejere?« siger han til Journalisten.

Men nu ser det ud til, at der er kommet afklaring, for den mest oplagte køber er Den Sydvestjydske Venstrepresse, mener han.

»De har afgivet et bud, som Mecom synes var så interessant, at man forhandler videre om det, så det regner vi bestemt med bliver fremtiden,« siger Peter L. Sørensen.

Han håber, at de vil prioritere anderledes end de nuværende.

»Mecom er en kapitalfond i London, og de har haft nogle rimeligt høje krav til forrentningen af deres investering. Selv om vi har haft en god forretning og har givet overskud, så har det ikke været overskud nok for dem. Og et af de eneste steder, man kan spare i sådan en mediekoncern, er på lønninger, så der er blevet skåret rigtigt meget i bemandingen. Derfor har vi håbet, at de nye ejere vil være nogen, der selvfølgelig skal tjene penge, men ikke så mange som Mecom,« siger Peter L. Sørensen.

Det tror han er tilfældet, hvis det er Den Sydvestjydske Venstrepresse, der tager over.

»De har et såkaldt ”publicistisk sigte”, og vi har en god fornemmelse i maven over, at der er nogen, der kan se, at vi er en god forretning og en god avis, og at det er nogen, der selv ved noget om at udgive lokalaviser. Omvendt har vi været en del af De Bergske Blade siden 1880, så det er også lidt underligt, at vi åbenbart ikke længere skal være en del af den familie,« siger han.

Han håber samtidig, at Dagbladet Ringkøbing-Skjern kan holde sig fri fra at blive lagt ind under JydskeVestkysten, som Den Sydvestjydske Venstrepresse i dag ejer halvdelen af.

»Vi synes, at vi har et glimrende lille lokalt dagblad, som dækker Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi har nogle af de mest trofaste læsere i hele Danmark. Vi synes, at vi laver en god avis, og det vil vi gerne blive ved med, på den måde vi har gjort indtil nu. Vi tror, at vi vil tabe mange læsere på for eksempel at blive en del af JydskeVestkystens nord-sektion,« siger Peter L. Sørensen.

1 Kommentar

Jens Hansen
23. MAJ 2013
Tænk sig en hel artikel om
Tænk sig en hel artikel om økonomiske problemer på en avis, uden at der findes anledning til at skrive om mediestøtten og hvordan skatteyderne kunne have reddet arbejdspladser med tilskud. Godt gået Journalisten, I kan altså godt overraske positivt.