Journalister går 10 procent ned i løn

Medarbejdere på Mediaprovider er klar til at acceptere en kraftig lønnedgang for at redde kollegers job - og tilfredsstille ejerens krav om millionoverskud.

Medarbejdere på Mediaprovider er klar til at acceptere en kraftig lønnedgang for at redde kollegers job – og tilfredsstille ejerens krav om millionoverskud.

Gå frivilligt 10 procent ned i løn, eller vi begynder at fyre!
Det er det valg, medarbejdere på web-udgiverfirmaet Mediaprovider, der udgiver onlinemagasiner som GEAR online, ComOn og Zoom, senest i dag, skal tage stilling til. Og ifølge DJ-tillidsrepræsentant Jette Ejersbo ser det ud til, at de fleste er klar til at sluge lønnedgangen.

»Ganske overraskende ser det ud til, at mange gerne vil underskrive den frivillige aftale. Det havde jeg faktisk ikke forventet. Men folk er jo selvfølgelig bange for at blive fyret,« siger Jette Ejersbo.

Skriver man under, accepterer man en lønnedgang på 10 procent i perioden fra juni til december, samt en ekstra uges orlov uden løn. Det er ledelsens udspil, der skal ses som et alternativ til at lukke et eller flere at de webmedier, Mediaprovider udgiver.

Besparelserne skal ske, fordi MP Gruppen, der ejer Mediaprovider, i 2010 forlanger at se et samlet overskud for koncernens virksomhed på fire millioner svenske kroner. Hvis resultatet bliver bedre end fire millioner, vil Medieprovider til gengæld tilbagebetale den lønnedgang, medarbejderne har accepteret.

Ifølge Jette Ejersbo er det ikke ensbetydende med personlig fyring, hvis man ikke skriver under. Men omvendt kan fyringer kun undgås, hvis alle skriver under, og det har hun også tænkt sig selv at gøre.

»Jeg synes det er mange penge, men jeg har det også sådan … jeg vil gå meget langt for, at vi fortsat har en arbejdsplads,« siger Jette Ejersbo.

Hun fortæller, at folk er kede af, at det er nødvendigt med besparelser, men at det hidtil ikke har skabt dårlig stemning internt mellem medarbejdere, på trods af at hver enkelt medarbejder i valget af lønnedgang pålægges et personligt ansvar for kollegernes jobsikkerhed.

0 Kommentarer