Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:23 03.04.2023 Christian Lindhardt

Journalister får pris for at afdække grusomme forhold på kostskole

Journalisterne Thomas Lee, Lone Beck og Dan Grønbech fra Nordjyske er blevet hædret med Marenprisen 2022.

Prisen tildeles et eller flere medlemmer af Dansk Journalistforbunds nordjyske Kreds 6, som i det forløbne år har stået for et gedigent stykke arbejde og en bemærkelsesværdig og/eller særlig indsats.

De vinder prisen for artikelserien ’Gravenshoved Kostskole’ og podcasten ’De tabte børns paradis’, der afdækker grufulde forhold på observationsskolen Gravenshoved Kostskole, der lå ved Christiansfeld.

Skolen blev oprettet af Aalborg Kommune i 1964 og lukkede igen i 1993. Flere end 100 af eleverne er siden stået frem og har blandt andet fortalt om voldtægter og andre overgreb i form af fysisk og psykisk vold – begået af ansatte på skolen.

”Det er journalistik, som ikke blot er væsentlig for de mange ofre, der nu står over for at søge om erstatning. Det er også væsentligt for forældre, pårørende, ansatte, chefer, beslutningstagere og os alle, der dermed får ryddet op i et mørkt og helt ubegribeligt kapitel, når det gælder anbringelse af børn,” sagde formand for Marenkomitéen Kirsten Pilgaard i en tale ved prisoverrækkelsen fredag aften.

Vinderen er fundet blandt 12 indstillede enkeltpersoner eller teams til dette års Marenprisen.

SENESTE NYT

Flere nyheder