Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:31 01.06.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Journalister får ingen straf for iscenesat forbrydelse

I en straffesag om en ødelagt dør på Amager har Københavns Byret tirsdag frifundet tre journalister samt Nordic Entertainment Group.

Yderligere to journalister og Ekstra Bladet har ifølge dommen overtrådt loven, men slipper for en sanktion. Deres straf bortfalder, oplyser byretten om afgørelsen.

I forbindelse med programmet ’Jagten’ på TV3 havde undercoverjournalister i januar 2016 lokket to tyveknægte til at begå indbrud.

I et lukket forum på Facebook havde journalisterne under dække bestilt indbruddet. Samtidig havde de i en kælderlejlighed i Eliasgade placeret et eksemplar af Arne Jacobsen-stolen Ægget, betrukket med rødt stof.

I planen indgik, at programmets vært senere skulle konfrontere de to indbrudstyve. Ved indbruddet blev døren til lejligheden beskadiget, og Ekstra Bladet, som stod for programmet, hyrede straks en tømrer til reparationen.

Selv om udlejeren ikke havde anmeldt sagen, besluttede anklagemyndigheden alligevel efter langvarige overvejelser at rejse en straffesag. Tiltalen om hærværk blev rejst i november 2020, altså næsten fem år senere.

Ritzau

SENESTE NYT

Flere nyheder