Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 12.11.2021 Anna Sol Jørgensen

Journalister bag ’Pengejægerne’ får kritik af DR’s seerredaktør

DR-dokumentaren ’Pengejægerne’ får kritik af lytternes og seernes redaktør, Jesper Termansen.

Det fremgår af Jesper Termansens halvårsrapport og en klumme fra ham, hvor han kritiserer journalisternes metodevalg til dokumentaren, hvor DR og Kammeradvokaten dækkede og undersøgte de samme sager. Under forløbet fulgte DR’s journalister Kammeradvokatens arbejde tæt.

”Det kulminerer med, at DR-værten rejser rundt i London sammen med en ansat fra Kammeradvokaten for at opsøge nogle personer, som både DR og Kammeradvokaten mistænker for medvirken til momssvindel,” skriver Jesper Termansen i sin klumme.

”… det drejer sig om, at DR’s reportere, efter min mening, er for tæt på den ene part i sagen, nemlig statens advokat, Kammeradvokaten. Vi ser i afsnit fire fra 2020, hvordan ’Pengejægerne’ flytter ind hos Kammeradvokaten, filmer møder, hvor værten og advokaterne drøfter sagen og personer, som DR dækker, samtidig med, at Kammeradvokaten forfølger samme sager,” tilføjer han.

Kammeradvokatens formand, Boris Frederiksen, og advokat ved Poul Schmidt og Kammeradvokaten Frederik Simmelkær fik i sommer kritik af Advokatnævnet for deres medvirken i dokumentaren. De fik hver især tilsendt en bøde på henholdsvis 40.000 kroner og 20.000 kroner for ’i væsentlig grad’ at tilsidesætte hensyn til modparten i den verserende sag ved Sø- og Handelsretten.

DR’s ledelse fastholder, at dokumentaren lever fuldt op til DR’s alsidighedsforpligtelse:

”Det har aldrig været intentionen, at det skulle opfattes som et parløb, men derimod en reportage fra en arbejdsplads, der spiller en særlig rolle i det danske samfund,” skriver ledelsen i lytternes og seernes halvårsrapport.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder