Græske journalister på den konkursramte avis Eleftherotypia har arbejdet gratis i 10 måneder, men kaster muligvis håndklædet i ringen med en allersidste specialudgave af avisen inden det græske nyvalg.
Den traditionsrige venstreorienterede avis Eleftherotypia har været erklæret konkurs i 10 måneder. Alligevel har mange af avisens dedikerede journalister arbejdet gratis og sørget for, at avisen er udkommet et par gange siden som specialudgaver. Næste nummer, som sandsynligvis bliver det sidste, udkommer dagen inden det græske nyvalg 17. juni.
Det skriver britiske The Guardian.
Eleftherotypia, der betyder "pressefrihed", blev grundlagt efter det græske militærdiktaturs fald i 1974. Avisen udkom første gang i 1975 og var i begyndelsen ejet af dens egne journalister og blev landets næststørste avis. Avisens hjemmeside var desuden landets mest populære, indtil avisen gik konkurs i december sidste år.
Avisen har været hårdt ramt af den økonomiske krise, og de 800 ansatte har ikke fået løn siden august sidste år. Alilgevel har mere end 120 af dem sat sig for at udgive en formentlig sidste udgave af avisen på 80 sider. De håber at kunne sælge mindst 50.000 eksemplarer til 1,30 euro stykket, hvilket cirka svarer til 9,50 danske kroner.
»Vi vil sende en besked til offentligheden, markedet og vores ejere om, at vi stadig er her, at vi stadig kan lave en rigtig god avis, at en masse mennesker stadig køber den, og at noget skal gøres,« siger seniorreporteren Christos Zervas til Guardian.
Redaktør Yannis Bogiopoulos er blevet på avisen på trods af, at der ingen penge er. Han fortæller, at avisen skrev om korruption og ofte blev sagsøgt af politikere. Der spekuleres derfor også i, hvorvidt lukningen af avisen også er en politisk beslutning.
For at kunne arbejde gratis har både Christos Zervas og Yannis Bogiopoulos de seneste 10 måneder modtaget det, de kalder "personlig Marshall-hjælp" fra venner.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.