Journalister angrebet og indespærret i Egypten

(Opdateret 22:07) Den kaotiske situation i Kairo er nu også gået ud over danske korrespondenter. Og senest er SVT's korrespondent, Bert Sundström, fundet hårdt såret og opereret efter knivstik. En liste forsøger her til aften at give et overblik over sårede journalister.

(Opdateret 22:07) Den kaotiske situation i Kairo er nu også gået ud over danske korrespondenter. Og senest er SVT's korrespondent, Bert Sundström, fundet hårdt såret og opereret efter knivstik. En liste forsøger her til aften at give et overblik over sårede journalister.

»Jeg bliver angrebet med køller,« råbte Steffen Jensen gennem sin telefon fra Egyptens hovedstad, Kairo. TV 2-journalisten var live igennem til TV2 News, da overfaldet skete.

Men mens han forsøgte at rapportere fra Tahrir-pladsen måtte han søge tilflugt hos militæret og slap uden større knubs. Ifølge Steffen Jensen var det sandsynligvis tilhængere af præsident Hosni Mubarak, der overfaldt ham.

Og Steffen Jensen er langt fra den enste, som har mærket angrebene.

Onsdag og videre i dag har været en hård dag at være journalist i Egyptens hovedstad, Kairo. De to prominente CNN journalister Anderson Cooper og Christine Amanpour blev overfaldet af Mubarak-tilhængere. Det samme gjorde en belgisk journalist og to korrespondenter fra nyhedsbureaet AP.  

Og listen bliver konstant længere og længere.

Blandt andet er to journalister fra det svenske Aftonbladet blevet tilbageholdt af militæret. De var på vej til et fattigt område uden for Kairo for at dokumentere madkrisen i landet, da en hob omringede bilen, sparkede på den og anklagede dem for at være israelske agenter. Militæret kom og kørte de to journalister til et nærliggende fængsel, hvor de blev tilbageholdt i tre timer og løsladt uskadte. Det skriver Resume.se.

Derudover måtte fire franske journalister en tur i spjældet. Og senest her torsdag eftermiddag forsvandt SVT's korrespondent, Bert Sundström.

SVT's redaktør, Robert Wiström, forsøgte at ringe op til Bert Sundström for at få en rapport fra Tahrir-pladsen, da en arabisk røst svarede i den anden ende og fortalte, at den svenske journalist var taget til fange. Efterfølgende blev forbindelsen afbrudt, og SVT oplyste, at man havde mistet al kontakt. (kl. 14:15). Her til aften er det dog lykkedes SVT at få ny viden om Bert Sundström, som i mellemtiden er blevet opereret for knivstik. Efter han forsvant er han således kommet alvorligt tilskade, rapporterer SVT i et tv-indslag.

Næsten lige så dramatisk blev det tilsyneladende for tre medarbejder på det tyrkiske Fox TV, der blev bortført af knivbevæbnede mænd. De blev senere reddet af egyptisk politi, rapporterer AP.

Her til aften er vi på Journalisten.dk blevet gjort opmærksomme på denne liste fra ABC World News, der forsøger at give det totale overblik over journalister, der er blevet truet, angrebet eller taget til fange. Listen er meget lang – men omfatter dog endnu ikke svenske Bert Sundström.

PS: Kender du til andre eksempler på korrespondenter, som er berørt af situationen i Egypten, hører vi meget gerne fra dig. 

Tip os på journalisten@journalisten.dk – eller direkte til mob@journalisten.dk.

(Opdateret 22:07)

1 Kommentar

Lotte Folke
3. FEBRUAR 2011
Re: Journalister angrebet og indespærret i Egypten

de gik målrettet efter journalister i går, primært pga al jazeeras rolle, ser det ud til

http://www.information.dk/258337