Journalistens redaktør til Flensborg Avis

  (denne artikel er offentliggjort på DJs hjemmeside den 15. september 2005. Den optræder ikke i bladet)DJs fag- og medlemsblad Journalisten skal have ny redaktør. Redaktøren gennem godt fire år, Annelise Mølvig, 49, overtager 1. november en stilling, som journalistisk redaktør på Flensborg Avis. DJs formand Mogens Blicher Bjerregård siger:

 

(denne artikel er offentliggjort på DJs hjemmeside den 15. september 2005. Den optræder ikke i bladet)

DJs fag- og medlemsblad Journalisten skal have ny redaktør. Redaktøren gennem godt fire år, Annelise Mølvig, 49, overtager 1. november en stilling, som journalistisk redaktør på Flensborg Avis.

DJs formand Mogens Blicher Bjerregård siger:

"Redaktøren har sagt op efter en periode, hvor der har været samarbejdsvanskeligheder på redaktionen. "Jeg greb øjeblikkeligt ind og fik forretningsudvalgets opbakning til at indkalde ekspertbistand for at løse samarbejdsproblemerne," siger forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård og tilføjer:

"Jeg har stor forståelse for, at redaktøren i denne situation har valgt at finde et nyt job efter fire år på posten, og jeg ser frem til at få normaliseret situationen på fagbladet hurtigst muligt."

Chefredaktør Bjarne Lønborg, Flensborg Avis, skriver bl.a. i avisens interne husavis.

Stillingen som ny ansvarshavende redaktør af Journalisten vil snarest blive opslået.

Der vil dog en af de nærmeste dage blive udpeget en midlertidig ansvarshavende.

Berlingske Tidende bringer i dag en artikel med overskriften 'Journalistens redaktør går efter voldsom turbulens.'

Vi bringer her artiklen ifølge aftale med Berlingske:

KOLDT KLIMA

Fagbladet Journalisten skal have ny redaktør efter en dramatisk uge, hvor alle medarbejderne sygemeldte sig som reaktion på det psykiske arbejdsmiljø.

Af Annette Bonde

Det psykiske arbejdsmiljø på fagbladet Journalisten er så dårligt, at alle medarbejderne sygemeldte sig i samlet flok i sidste uge.

Dansk Journalistforbund har derfor hyret en ekstern konsulent for at få en løsning på krisen mellem medarbejderne på den ene side og redaktør Annelise Mølvig på den anden side.

»Som forbundsledelse har vi vurderet, at problemerne er af en karakter, hvor der skal hjælp til udefra. Vi har sat ind, så snart vi blev klar over, hvor alvorligt problemet er,« siger Fred Jacobsen, næstformand i Dansk Journalistforbund.

Berlingske Business erfarer at samarbejdet mellem redaktør og medarbejdere har været turbulent i flere år. I sidste uge flød bægeret over, da redaktøren behandlede en ansat på en måde, der af medarbejderne blev tolket som chikane.

Det førte til sygemeldinger fra samtlige fem medarbejdere på redaktionen. Fred Jacobsen vil ikke komme nærmere ind på samarbejdsproblemerne.

»Men jeg synes, det er noget skidt. Selvfølgelig skal vores medarbejdere have det godt med at gå på arbejde,« siger han.

Krisesituationen på fagbladet Journalisten kan imidlertid være løst før end forbundet havde troet det muligt.

Inden den eksterne konsulentrapport er klar, har redaktør Annelise Mølvig nemlig sagt op, fordi hun har fået nyt job. Hendes kommentar til sagen er:

»Jeg tror, sygemeldingerne skyldes en sammenblanding af flere ting. Der har både været nogle frustrationer omkring fordeling af arbejdsopgaver, og at det ikke er lykkedes at forhandle en overenskomst på plads for alle. Men det er ikke derfor, jeg har skiftet job. Jeg har været der i fire år, og det er ikke et job, man holder til i ti år,« siger Annelise Mølvig.

(kilde: http://www1.journalistforbundet.dk/sw23318.asp)

0 Kommentarer