Journalistens redaktør stopper før tid

Troels Evold Widding har fået job som direktør i kommunikationsbureauet Inq og fratræder sin stilling som chefredaktør-vikar på Journalisten før tid.

Troels Evold Widding har fået job som direktør i kommunikationsbureauet Inq og fratræder sin stilling som chefredaktør-vikar på Journalisten før tid.

Redaktør Widding bliver fra nytår til direktør Widding. Den vikarierende chefredaktør på Journalisten skifter til en anden del af branchen og tiltræder fra første januar stillingen som administrerende direktør i kommunikationsbureauet Inq.

»Nu har jeg lavet magasiner i ti og år har lyst til at prøve noget fuldstændig andet. Det har jeg fået en god chance for, og jeg tror, det bliver rigtig sjovt,« siger Troels Evold Widding.

Han tiltrådte jobbet med en ambition om at fortsætte den journalistiske linje, men ydermere at skærpe bladets visuelle udtryk. Det synes han selv er lykkedes.

»Det har været sindssygt sjovt, udfordrende og svært. Jeg synes, vi har fået lavet nogle rigtig spændende historier det sidste halve år, og jeg synes, jeg har været med til at rykke bladet visuelt, og det trængte det til,« siger Widding.

I sit halve år som vikarierende redaktør er han ikke gået uden om sin del af den kritik og debat, der traditionelt knytter sig til fagbladet. Men han vælger at tage tæskene som en berigende omgang rygmassage.

»Inden jeg begyndte herinde sagde jeg, at Journalistens læsere er de mest mavesure i Danmark. Det har jeg fået bekræftet, og så sent som i morges fik jeg en mail, hvor en læser skrev, at jeg skulle holde mig fra tasterne, fordi jeg risikerer at slå læserne ihjel ved at være så dårlig, og at jeg burde begynde i femte klasse igen. Til gengæld har jeg heller aldrig fået så meget ros, så jeg må tilføje, at Journalistens læsere også er utrolig positive og rosende.«

I sit nye job skifter han branchens blå blazere og fedtede jeans ud med de mere sportslige outfits. Inq har blandt sine kunder især dyre sportstøjsmærker som Lacoste, Fred Perry og Oakley.

Efter aftale vender Jakob Elkjær tilbage chefredaktør den 1. marts. I de to mellemliggende måneder vil journalist Jakob Albrecht varetage redaktørhvervet.

1 Kommentar

Michael Bjørnbak Martensen
4. DECEMBER 2009
Re: Journalistens redaktør stopper før tid
Dejligt, at grafikken lykkedes - men lidt underligt, at de mange artikler om journalisters manglende formåen ikke er nævnt. Det er  ialt fald noget jeg vil huske perioden for.