Journalistens redaktør skriver om den varme stol

DU SIDDER MED DET første nummer af JOURNALISTEN med mig som redaktør. Jeg håber, du vil nyde det. For mig er det utroligt spændende at sidde i en stol med så stor bevågenhed. Ærlig talt, mellem os, det har jeg aldrig prøvet før.

En hel ton læserbreve, omtrent, og en enkelt har meldt sig ud af forbundet! Det er forunderligt. Det bliver interessant at se, om opmærksomheden varer ved. Det er mit mål, og debatten tager vi også. Men bliv nu i forbundet, så I fortsat kan modtage JOURNALISTEN og være med.

For mig handler det om at lave et fagblad for medlemmerne om det, der interesserer medlemmerne: Dem selv, deres vilkår i arbejdet og deres forskellige fag. Vi er et forbund bestående af mange forskellige og spændende faggrupper, og det er en ambition for mig at vise dem alle, fortælle om fagene, udviklingen, visionerne, menneskene, så vi lærer vores egen mangfoldighed bedre at kende.

Så lige til de bekymrede: Tag det roligt.

JOURNALISTEN vil fortsat følge medieudviklingen kritisk, være opsøgende og beskrive nye tendenser, nye medier og ny journalistisk forskning. Både i København, i provinsen og i resten af verden.

Men jeg vil også det andet. Det fagpolitiske, som efter min mening har været underprioriteret i vores ellers udmærkede fagblad. Det er ikke min intention at refere HB-møder og konferencer, men jeg vil være der, dukke op for at få indblik i, hvad der sker i vores fag. Vi skal forholde os til de fagpolitiske tendenser, diskutere dem og inspirere hinanden til at komme videre. Hvor gør man det bedre end i fagenes eget blad?

Jeg glæder mig til arbejdet og til at møde jer ude i landet.

 

0 Kommentarer