Journalistens Nytårsquiz 2012: de korrekte svar

Får morgenvært på TV 2 Felix Smith lige så langt hår som medværterne Sara Bro og Ibi Støving?
Felix har langt og vildt hår. Men det er stadig ikke lige så langt som Sara Bro og Ibi Støvings, vurderer hans booking manager, Niels Winther. Så svaret er nej.

Hovedbestyrelsen har diskuteret, om Dansk Journalistforbund skal have et nyt navn. Kommer der et navneskift i 2012?
Nej. Der er ingen aktuelle planer om at skifte navn. I stedet for Journalistforbundet foretrækkes Dansk Journalistforbund eller DJ – Medier og Kommunikation.

Skruer mindst et dansk dagblad ned for udgivelsesfrekvensen, så det udkommer færre dage om ugen?
»Nej, det er vist en gammel drøm hos Anker Brink Lund, som næppe vil blive opfyldt,« lyder det fra Danske Mediers direktør, Ebbe Dal.

Bliver det muligt for medier, der udelukkende opererer på internettet, at få mediestøtte?
Nej, ikke endnu.

Ellemann og Lykketoft har siden maj 2010 lagt navn til deres eget udenrigspolitiske magasin på TV2 News. Kommer tidligere udenrigsminister Per Stig Møller mon til at afløse en af de to?
Nej, Per Stig Møller er ikke med på holdet. Selv om Martin Krasnik skifter til DR2, fortsætter programmet. Og det bliver ikke med Per Stig Møller som vært, oplyser Mikkel Hertz fra TV2 News.

Nu hvor Berlingske og dermed Scanpix er ude af Ritzau, benytter Ritzau så muligheden for at lave sit eget fotobureau?
Nej.

Udkastet til en ny offentlighedslov er blevet kritiseret for at indskrænke mulighederne for at kontrollere ministrene. Kommer der overhovedet en ny offentlighedslov i 2012? 
Både ja og nej, men mest nej. Offentlighedsloven er mere eller mindre på plads med en politisk aftale indgået af regeringen, Venstre og Konservative, men den er ikke endeligt vedtaget i Folketinget.

Gratisaviserne var blandt de store tabere i Dyremoseudvalgets udspil til mediestøtte. Lykkes det gratisaviserne at kapre sig mere mediestøtte efter kulturminister Uffe Elbæks ekstra høring?
Beslutningen om fordelingen af mediestøtten er udsat til 2013.

Bliver en kvinde nomineret til Cavlingprisen 2012?
Ja, to kvinder: DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgaard og Line Holm Nielsen, der skrev den digitale single "Kuppet" for Zetland.

DJ skal vokse. Bliver de fleste nye DJ-medlemmer en del af Kommunikationsgruppen i DJ?
Svaret er ja. 159 af de nye DJ-medlemmer blev indmeldt i K-gruppen. Det er lidt
flere end TV-Gruppen, der fik 123 nye medlemmer. (Studerende og personer, der ikke har valgt specialgruppe, er ikke omfattet af tallene).

0 Kommentarer