search

Journalisten som borger

Efterhånden har vi alle hørt om borgerjournalister så mange gange, at vi er ved at brække os.

Efterhånden har vi alle hørt om borgerjournalister så mange gange, at vi er ved at brække os. Nogle af os er frustrerede over, at vi gang på gang føler, vi skal diskutere, hvorfor rigtige journalister bevisligt er så meget mere 'rigtige' end almindelig borgere. Og nogle af os er frustrerede, fordi det tilsyneladende er sværere end som så det der med brugerinddragelse. Og ja, så er der naturligvis også jer, der bare ikke kunne være mere ligeglade.

Hvad med om os, der har en mening om det – uanset om vi synes, det er godt eller skidt eller et eller andet midt imellem – vendte billedet på hovedet og så på, om og i givet fald hvordan, journalister kunne blive bedre borgere? Og dermed måske i sidste ende mere relevante for borgerne – eller læserne om I vil. Dem der i sidste ende er med til sørge for, at vi får smør på brødet.

Jeg synes, tanken er interessant. For den gør for mig at se mindst to ting: Den vender hele problematikken om til én, vi kan sætte os selv ind i, fordi den handler om og tager udgangspunkt i os og vores rolle. Det er noget, vi kan arbejde med og yde indflydelse på – hvis vi selv vil.

Det er en mulighed frem for en trussel.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen