Journalisten ramt af trykkeri-fejl

Udsendelsen af journalisten nummer 6 gik helt galtBLADBRØLER. Det gik totalt galt med udsendelsen af det seneste nummer af Journalisten. Faktisk så galt, at der måtte trykkes et helt nyt oplag. 13.470 eksemplarer.

Udsendelsen af journalisten nummer 6 gik helt galt

BLADBRØLER. Det gik totalt galt med udsendelsen af det seneste nummer af Journalisten. Faktisk så galt, at der måtte trykkes et helt nyt oplag. 13.470 eksemplarer.

Nogle har fået to blade, hvoraf det første sikkert var udstyret med et forkert navn. Nogle har bare fået ét blad, men tre dage forsinket. Medlemmerne i udlandet var de eneste, der fik deres blad som normalt. Og lad os fra redaktionens side skynde os at rette en strittende pegefinger mod Djursland. Her bliver Journalisten nemlig trykt, og det var her, brøleren skete.

Journalistforbundet sender en fil med 13.470 navne og adresser til trykkeriet, som hedder Datagraf. Datagraf skal gøre filen klar til postvæsenet og blandt andet sørge for, at adresserne sorteres – begyndende med postnummer 9999 og sluttende med 0000.

Men da en – i dag meget rødøret – medarbejder på Datagraf 'vender' rækkefølgen af navne og adresser, får han kun vendt navnene. Ikke adresserne. Og vupti, så passer navne og adresser ikke længere sammen.

Det sker mandag klokken 16. Og det er faktisk først tirsdag klokken 11.00, at et kvikt postbud fra Esbjerg opdager fejlen. Trykkeriet prøver at stoppe så mange eksemplarer som muligt. Nogle blade bliver bremset – andre kommer ud til de rigtige adresser, selv om navnet er forkert. Knap tre dage senere, torsdag klokken 12, har Datagraf rettet navne- og adresselisten, trykt et nyt oplag og afleveret det hos Post Danmark.

Datagrafs direktør, Svend Erik Baadsgaard, er ikke stolt af situationen.

»Det er altså aldrig sket før,« forsikrer han og vil gøre sig meget umage for, at det ikke sker igen.

Både for bladet og læsernes skyld. Men også for hans egen. Brøleren har nemlig kostet Datagraf i omegnen af 100.000 kroner.

0 Kommentarer