Journalisten får ikke ny chef før 2011

Jakob Elkjær træder tilbage 1. november, men hans afløser kommer ikke før tidligst januar 2011, slår DJ fast. Det er uklart, hvem der bliver midlertidig chef imens. Læs, hvornår man kan søge jobbet her.

Jakob Elkjær træder tilbage 1. november, men hans afløser kommer ikke før tidligst januar 2011, slår DJ fast. Det er uklart, hvem der bliver midlertidig chef imens. Læs, hvornår man kan søge jobbet her.

Sidste fredag meddelte chefredaktør på fagbladet Journalisten Jakob Elkjær, at han træder tilbage for at blive medieredaktør på Politiken. Elkjær stopper i sit job den 1. november.

Men det betyder, at chefstolen kommer til at stå tom i nogle måneder. I hvert fald får fagbladet ikke en ny, fast chef før 2011.

Det slår Dansk Journalistforbunds (DJ) kommunikationschef, Esben Ørberg, fast i et interview med Journalisten.dk.

Der er nemlig en lang proces, der skal overstås, inden en ny chefredaktør kan blive udpeget.

Fredag den 15. oktober mødes DJ's forretningsudvalg (FU) for at tale om proceduren for ansættelse af den nye redaktør.

»FU skal drøfte, hvad det er for et opslag, vi skal have. Hvor meget skal det være en kopi af det seneste? Formanden (forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård, red.) har signaleret, at der er en mulighed for at tage en dyb indånding og spørge: Er der brug for at stille nogle ændrede forventninger eller krav til den nye redaktør? Det er jo ikke ret tit, det her sker,« siger Esben Ørberg med henvisning til, at Jakob Elkjær blev ansat for fem år siden.

Opslaget bliver bragt enten i starten eller i midten af november, altså umiddelbart efter at Jakob Elkjær har skiftet job. Opslaget bliver bragt i Journalisten, men formentlig også andre steder.

Herefter skal chefredaktøren ansættes af hovedbestyrelsen i DJ. Det er dem, der er ansvarlige for at træffe den endelige beslutning. Hvor hurtigt det går, afhænger af, om det passer med et møde i HB eller ej. Alternativt kan det være, HB indkalder til ekstraordinært møde eller beslutter at foretage ansættelsen skriftligt, fortæller Esben Ørberg.

»Vi kan ikke sige, om den nye chefredaktør tiltræder 1. februar eller 1. januar, men vi kan sige, at det er helt usandsynligt, at det er før januar,« siger han.

Det er endnu uklart, hvem der skal være midlertidig chef i de måneder, Journalisten står uden chefredaktør.

0 Kommentarer