Journalisten er spild af tid

SVIGT. "Lene E's spindoktor hacket". I seneste nummer brugte Journalisten otte sider på, at en dansk News of The World-skandale er mulig.En god historie for et nyhedsmedie. Men ikke for et fagblad for journalister og de øvrige organiserede i DJ.

SVIGT. "Lene E's spindoktor hacket". I seneste nummer brugte Journalisten otte sider på, at en dansk News of The World-skandale er mulig.
En god historie for et nyhedsmedie. Men ikke for et fagblad for journalister og de øvrige organiserede i DJ.

Først på side 21 er der en fagmæssigt set relevant og kritisk historie omkring artikler i Århus Stiftstidende skrevet af en kommunikationsmedarbejder i den lokale kommune.
Bevares; på de foregående sider var der en sød historie om Roskilde-festivals egen avis, hvor Journalisten havde været i praktik.

For Journalisten har det længe været reglen mere end undtagelsen at skrive om alt muligt andet end det, et journalistisk fagblad burde handle om; nemlig fagmæssigt set relevante problemstillinger i en tid, hvor faget og folk organiseret i DJ er under alvorligt pres fra mange sider.
Det gælder især problemstillingerne, som pressede kolleger på de mindre regional- og lokalmedier kæmper med. Når det gælder Kreds 1, er det knapt bedre.

Søde og skæve historier samt tant, fjas og praktikantfestligheder får mere plads og større dækning end de før omtalte problemstillinger.
Det samme gør simpelt smagsdommeri over kolleger, hvis interesser Journalistens skrivende stab ellers er ansat til at varetage.
Selv nummeret, hvor Journalisten besøgte Bjerringbro, handlede i det store hele om alt muligt andet end fagligt set relevant stof.

At Journalisten i seneste nummer bringer et essay om avisdød i 'udkantsdanmark' retter ikke op på, at vores fagblad fejler fundamentalt, når det gælder serviceren af DJ's medlemmer omkring faglige problemstillinger og andet relevant stof.
Jeg gider det ikke mere og har derfor opsagt Journalisten.

– Sune Fischer, reporter og medlem af DJ, Kreds 1

SVAR. Kære Sune. Tak for kritisk indlæg.
Du har ret i, at emnet hacking af telefonsvarere ligger i periferien af Journalistens dækningsområde. Vi valgte at lave historien, fordi både kommunikatører og journalister i stigende grad er afhængige af, at deres egne og kildernes telefoner er sikre. Det er de ofte ikke.

Det er også rigtigt, som du skriver, at faget er under pres, og at det bør fremgå af Journalisten. Måske har vi ikke haft fokus på det i de seneste numre – husk, at vi også dækker faget intenst på Journalisten.dk – men i dette nummer kan du læse om kolleger på Flensborg Avis, der hellere vil have flere kolleger end nyt flermedialt gear. Og om hæderkronede Tænk, der er under pres fra udgiverens ønske om at samtænke organisation og journalistik.

Jeg håber virkelig, du kommer tilbage i folden. Dit modspil er altid velkomment.

– Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten

0 Kommentarer