Journalisten er en gevinst

 

 

Biskop Jan Lindhardt, Roskilde Stift, er formand for Folkekirkeligt Medieforum og har brudt normen blandt landets stifter ved at ansætte en vaskeægte journalist som informations-medarbejder.

Stifterne har ikke afsat penge til informationsarbejde. Derfor vælger de fleste stifter at udpege en præst, der ved siden af sit embede også skal skrive stiftsbladet og lave pressemeddelelser.

I Roskilde Stift har biskoppen ansat en journalist på halv tid, men måtte forinden søge Kirkeministeriet om penge til informationsarbejde.

»Vi har valgt en uddannet journalist, fordi min erfaring er, at det er det bedste. Man kunne fristes til at ansætte en præst, fordi man så ikke skal forklare så meget, da vedkommende har det faglige kendskab. Det tager længere tid med en journalist, fordi alt skal forklares fra bunden. Til gengæld bliver resultatet i den anden ende meget bedre,« siger Jan Lindhardt.

Argumenterne for at få en journalist ansat har i Roskilde Stift været, at stiftet gør så mange ting, som man gerne vil fortælle om.

»Vi kan se, at når vores journalist skriver en pressemeddelelse, så er den lige til at sætte i avisen. Det gør, at vi nemmere får vores budskab igennem til en langt bredere skare.«

Jan Lindhardt er formand for Folkekirkeligt Medieforum – også kaldet »Lindhardt-udvalget«. Det har eksisteret en halv snes år og er et forum, hvor præster, biskopper og journalister fra den skrevne presse og elektroniske medier mødes for at udveksle tanker.

Det er Jan Lindhardts hjertebarn at få folkekirken og medierne til at arbejde bedre sammen. Derfor har han udgivet en lille folder med titlen »Vejledning for journalister og præster«. Her råder han journalister til at lave researchen hjemmefra, uanset om det gælder nyfundne kalkmalerier eller en strid om en gokart-bane i nærheden af en kirke.

Læs også: Guds ord skræmmer journalister og Broderlandene foran

 

0 Kommentarer