Journalisten.dk vil udøve pression

 Dreven mediejournalist skal være webredaktør på Journalisten."Jeg vil udfylde jobbet med tre fjerdedele passion og en fjerdedel pression."Sådan lød en af slagsætningerne i Ole Nørskovs ansøgning om jobbet som webredaktør på fagbladet Journalisten, og han tilføjede:

 

Dreven mediejournalist skal være webredaktør på Journalisten.

"Jeg vil udfylde jobbet med tre fjerdedele passion og en fjerdedel pression."
Sådan lød en af slagsætningerne i Ole Nørskovs ansøgning om jobbet som webredaktør på fagbladet Journalisten, og han tilføjede:

"Jeg regner nemlig med, at en fjerdedel af min tid som webredaktør vil gå med at presse indhold ud af brugerne."
Med denne programerklæring fik den 39-årige Børsen-journalist og tidligere kommunikationsmedarbejder i Danske Dagblades Forening jobbet som webredaktør for Journalisten.dk.

Ole Nørskov har et grundigt kendskab til medieområdet. Dels har han dækket medieområdet for Børsen i mere end to år, dels redigerede han Nyhedsbrevet Dansk Presse i fire år samt var redaktør på websitet for Avisen i Undervisningen. På IT-Universitetet har Ole Nørskov taget fag i brugervenlighed og webprogrammering.

Ole Nørskov tiltræder den 1. december og har derefter fem måneder til at udvikle Journalisten.dk til et branchesite, før det bliver endeligt relanceret 1. maj.

Hvad synes du om Journalisten.dk i dag?
"Jeg skrev vist i min ansøgning, at sitet er elendigt. Det er det også, men det er ikke så slemt, som det ser ud ved første øjekast. Der er faktisk guld gemt af vejen rundt omkring, og det skal jeg nu til at grave frem."

Ole Nørskov, hvordan vil du tiltrække flere læsere til Journalisten.dk?
"Jeg vil satse på "Build it and they will come"-credoet fra filmen "Field of Dreams". Brugerne er jo ikke dumme, så kort fortalt kommer de, hvis der er noget at komme efter. Journalisten.dk skal være et overflødighedshorn for folk med interesse for journalistik, medier, kommunikation og beslægtede emner. Det er ambitionen. Hvis det lykkes, kommer brugerne. Jeg vil også allerede nu love at forsøge at udnytte alle nettets fordele, så for eksempel links, lyd og levende billeder kommer til at spille en væsentlig rolle."

Hvad vil du gøre for at inddrage læserne ud over at udøve pression?
"Jeg vil helt fra begyndelsen opfordre dem til at komme med gode ideer til, hvordan sitet kan blive udviklet, og så vil jeg kilde de mest interessante på maven. Jeg håber på, at brugergenereret indhold bliver omdrejningspunktet på Journalisten.dk, og jeg har en lang række ideer til, hvordan det skal blive til virkelighed. Blogs vil komme til at spille en stor rolle, men jeg har en lang række andre ideer."

"Jeg tror for eksempel, Journalisten.dk kan få meget ud af at samarbejde med blandt andre journalistuddannelserne. Her producerer de studerende læssevis af interessante artikler og opgaver om journalistik og medier, men de ender i skraldespanden, eller i bedste fald publiceres de på hjemmesider, ingen ved eksisterer. Det er jo synd og skam."

Vil man komme til at opleve gradvise ændringer af Journalisten.dk eller vil den blive relanceret i et hug?
"Relanceringer er et printfænomen. Eller sagt på en anden måde: Et websted skal relanceres hver eneste dag. Hver gang man besøger Journalisten.dk, skal der være sket noget nyt på sitet. Det er den bedste måde at tiltrække og fastholde brugere på."

Hvad med nyheder – vil man blive opdateret på branchenyheder på Journalisten.dk?
"Naturligvis vil man på Journalisten.dk hver dag kunne finde en nyhedsoversigt med de vigtigste begivenheder på området. Derudover vil vi lejlighedsvis bringe temaer, analyser og andre typer af journalistisk indhold. Jeg håber også på, at webstedet og magasinet vil komme til at berige hinanden. På nettet er pladsen ubegrænset, og der er mulighed for at linke til relevante eksterne sider – det skal vi udnytte fuldt ud."

0 Kommentarer