Journalisten.dk sætter rekord

De seneste måneder har Journalisten.dk fået markant flere læsere. All time high blev sat i sidste uge med knap 12.000 unikke besøgende. Nye tegninger af Kurt Westergaard, historier om manipulation i DR og valg i Kreds 1 trak læsere.

De seneste måneder har Journalisten.dk fået markant flere læsere. All time high blev sat i sidste uge med knap 12.000 unikke besøgende. Nye tegninger af Kurt Westergaard, historier om manipulation i DR og valg i Kreds 1 trak læsere.

Godt ti måneder efter Journalisten.dk blev relanceret som et dagligt nyhedssite om medie- og kommunikationbranchen, er antallet af unikke brugere nu mere end fordoblet. Det fremgår af dagens opgørelse fra Google Analytics.

Efter relanceringen den 1. maj 2007 lagde Journalisten.dk ud med 5.750 unikke besøgende i den første uge. Det steg så i løbet af efteråret til gennemsnitligt 7-8.000 ugentlige unikke brugere, og siden er det gået yderligere frem. Efter nytår har websiden konstant haft omkring 10-11.000 unikke besøgende.
Sidste uges historier om formandsvalget i Kreds 1, kåringen af årets pressefotograf, Kurt Westergaards refleksion over sin egen situation i form af nye tegninger til Journalisten og sagen om ny manipulation i DR skabte dog yderligere læserfremgang. Samlet havde Journalisten.dk 11.901unikke besøgende i den forløbne uge, ifølge Google Analytics.
Ser man på antallet af brugere over et lidt længere forløb, så havde Journalisten.dk i den forløbne måned i alt 81.763 besøgende, hvoraf 37.547 var absolut unikke besøgende. Tilsammen blev der i løbet af måneden vist 199.576 sider på sitet.

Journalisten.dk er foreløbig ikke omfattet af FDIMs officielle statistik over danske internetmedier.

4 Kommentarer

Rene Simmel
12. MARTS 2008
Re: Journalisten.dk sætter rekord

Så i går (den 11. marts i et blad dateret 5. marts), at en kollega fra provinsen klager over at få bladet for sent. Begrunder det med, at levendøren er Citymail og hendes egen adresse.

Jeg bor 50 meter fra Hovedbanen i København og oplever det samme. Forstår at økonomichefen gerne ser polske postbude, men behøver de at starte cyklen på Sydpolen?

med venlig hilsen

Rene Simmel, Ekstra Bladet 

Øjvind H.
12. MARTS 2008
Journalisten er kommet!

De 60 mand fra den malmøske indsatsstyrke må gerne rykke til Nordsjælland.

Jeg har i dag den 12. marts modtaget bladet der udkom den 5. marts. Det har dog den store fordel, at jeg ikke behøver overveje at reflektere på stillingsannoncerne, da de fleste forlængst har haft sidst frist ... :-)

mange hils

Jakob Elkjær
12. MARTS 2008
Journalisten kommer for sent

Kære Kate Bluhme med flere.

Du har helt ret i, at Journalisten har været ramt af distributionsproblemer. Vi har fået en bunke klager over, at bladet hos mange kommer ALT for sent. Journalisten skal ifølge aftalen med CityMail leveres onsdag, torsdag eller allersenest fredag i udgivelsesugen. Det arbejder vi hårdt på at få Citymail til at gøre.

Vi beklager de gener, som læserne er udsat for. Det er kort sagt ikke til at leve med.

Fra årsskiftet sagde vi ligesom en række andre fagblade ja tak til et tilbud fra DistributionPLUS om at blive distribueret med CityMail, hvor det er muligt.

Dels giver det en årlig besparelse på 300.000 kroner for Dansk Journalistforbund. Dels synes vi, at PostDanmark skruede priserne i vejret uden at levere en distribution, som vi altid er tilfredse med.

Vi har klaget over distributionen i skarpe vendinger og har fået at vide, at følgende er sat i værk:

1. DistributionPLUS har forlangt, at Citymail stopper med nye kunde-indtag, indtil de garanterer en tredages omdeling på nuværende kunder - det har de accepteret.

2. Citymail har indsat 60 ekstra mand fra deres svenske afdeling i Malmø.

Det er klart, at vi opsiger aftalen igen og går tilbage til ren PostDanmark leverance, hvis ikke distributionen meget hurtigt bliver bedre.

Med venlig hilsen
Jakob Elkjær, redaktør

Kate Bluhme
11. MARTS 2008
Re: Journalisten.dk sætter rekord

Tjah - man kan vel godt forstå, at folk tyer til hjemmesiden. Hvis man f. eks. som kreds I-medlem havde hørt forlydender en artikel om formands-kampvalget på generalforsamlingen i søndags, var hjemmesiden jo eneste mulighed for at være opdateret. Bladet er endnu ikke her to dage efter generalforsamlingen kommet gennem brevsprækken....