Journalisten.dk går på påskeferie

Journalisten.dk går på påskeferie. Vi er tilbage med flere nyheder om den danske mediebranche tirsdag den 26. april.

Journalisten.dk går på påskeferie. Vi er tilbage med flere nyheder om den danske mediebranche tirsdag den 26. april.

5 Kommentarer

Lars B. Jørgensen
18. APRIL 2011
Re: Journalisten.dk går på påskeferie

Det er med afstand det klogeste, der er blevet sagt længe i nærværende forum. Tak, Kirsten.

 

Kirsten Erlendsson
18. APRIL 2011
Re: Journalisten.dk går på påskeferie

God påskeferie. Det må værer dejligt at være ansat på en arbejdsplads, hvor man er så heldig at kunne være lønførende - i modsætning til alle de mindre karrierebevidste kontingentbetalere, hvor fyresedlen konstant er indenfor rækkevidde.

Det hører vi ikke så meget om - i Danmarks stærkeste forbund.

Men barberkniven er igang igen. Stille og roligt er kniven igang i provinsen - og det er vel spørgsmål om tid, før den når hovedstaden og Gl. Strand.

Misundelse er en rigtig grim ting, så jeg er nok en rigtig grim, gammel dame med snart over 40 års anciennitet.

Jeg betaler altid gerne for resultater, men hvordan er det lige, at det har gjort min arbejdsplads og arbejdsforhold bedre p.t.?

Tja.bum-bum. Udviklingen er ikke bare kommet bag på medierne - hvad enten de er trykte eller elektroniske!. Forbundet ser også ud til at mangle nogle ord at stå på - for her er det ikke mere nok at råbe mere i løn.

Der skal opfindes en hel ny kodex før vi igen kan tjekke ind på hylden over chimpanserne

Vi hører meget lidt om, hvordan forbundet har tænkt sig at agere i en tid, hvor journalister - fra at være højstlønnede mediepaver er blevet 24/7-slaver, der arbejder gratis i 75 procent af vores arbejdstid.

Hvem arbejder gratis? Ingen, så vidt jeg ved. Men det gør vi - og den medie-tsunami, der får alle til at løbe hurtigere og hurtigere for gratis nyhedsservice på nettet , kunne være stoppet af et krav fra forbundets side om, at arbejdsgiverne fandt en betalingsmodel på nettet. der samtidig sikrede nogle arbejdspladser.

Men pyt - det er vel ikke nødvendigt, hvis man får sin løn for at skulle afvikle en fagruppe, der slet ikke er lønsom. Sådan kunne det tage sig ud som journalist p.t., hvor vi er de løntunge, der kan undværes, når der skal spares.

Jeg sidder selv i en medarbejderforening, hvor vi år efter år kigger på lønforringelser og lønforhandlinger, der ligeså godt kunne foregå i Disneyland.

Og de er hverken værre eller bedre end andre steder - desværre.

Jeg er sort langt ned i sjælen, når jeg ser, at vi stadig uddanner journalister fra tre uddannelsessteder, vel vidende at 75 pct. har udsigt til arbejdsløshed. Jeg oplever masser af veluddannede, dygtige praktikanter, der er parate til at arbejde dagen sort i håb om at få den ene arbejdsplads, der måske vil vise sig, når de er færdige - og hvem er jeg, der skal tage håbet fra dem?

Gamle dage var superfede - men dem, kan vi godt køre i remise.

Jeg glæder mig til at høre, hvad den nye bestyrelse har på arbejdssedlen, for det er altså ikke nok at kunne prale af sine mange medlemmer - det er spørgsmålet: hvordan sikrer man ordentlige arbejdsforhold for dem,der vil være tilbage!

Med kammeratlige hilsner fra

Kirsten Erlendsson

B.T.

Mikael Nielsen
18. APRIL 2011
Re: Journalisten.dk går på påskeferie
Jamen god ferie - Må sgu' være dejligt med en arbejdsplads, hvor man kan holde så lange ferier... 
Henrik Lind Jørgensen
18. APRIL 2011
Re: Journalisten.dk går på påskeferie

Jeg kan rigtig, rigtig godt lide Journalisten og journalisten.dk, men bliver også nødt til at skrive, at nyhedsopdaterings-mæssigt bliver sitet slået af mediawatch.dk, som - indrømmet - godt nok også dækker bredere. Mediawatch.dk holder - så vidt vides - ikke ferie i dagene op til påske.

Men god ferie til journalisterne på Journalisten - det er vel undt, turen kommer jo også til os andre - og for en god ordens skyld er jeg ikke ansat på "konkurrenten".

Martin
18. APRIL 2011
Re: Journalisten.dk går på påskeferie
Besynderligt at denne "nyhed" kommer mandag morgen og ikke fredag eftermiddag hvor redaktionen tog på ferie.

Flere