Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:28 14.11.2022 Ritzau/AFP

Journalist risikerer fængsel: Kaldte Meloni for djævel

Journalist risikerer fængsel: Kaldte Meloni for djævel

Italiens nye premierminister, Giorgia Meloni, har sagsøgt journalisten og forfatteren Roberto Saviano for ærekrænkelser. Sagsanlægget kommer, efter at Saviano, som er kendt for sine afsløringer af mafiaen i blandt andet bogen ’Gomorra’, har kritiseret Melonis syn på indvandring. Straframmen i sagen er op til tre års fængsel. Andreas Solaro Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Italiens nye premierminister, Giorgia Meloni, har sagsøgt journalisten og forfatteren Roberto Saviano for æreskrænkelser.

Sagsanlægget kommer, efter at Saviano, som er kendt for sine afsløringer af mafiaen i blandt andet bogen ’Gomorra’, har kritiseret Melonis syn på indvandring. Straframmen i sagen er op til tre års fængsel.

Udtalelsen om Meloni faldt under et tv-interview i december 2020, da hun ledede det lille nationalkonservative oppositionsparti Italiens Brødre.

Saviano blev bedt om en kommentar til, at en seks måneder gammel baby fra Guinea omkom, da en båd med migranter forliste i Middelhavet.

Journalisten rettede en anklagende pegefinger mod Meloni og Matteo Salvini, lederen af det yderligtgående højreparti Ligaen, som nu er en del af Melonis regeringskoalition.

”Til Meloni og Salvini vil jeg bare sige: I er nogle djævle. Hvordan kunne I,” sagde han.

Både Meloni og Salvini sagsøgte derefter Saviano for ærekrænkelse. Melonis sag indledes tirsdag, mens sagen, som Salvini har anlagt, er berammet til februar.

PEN International, der kæmper for ytringsfrihed, har bedt Meloni om at opgive sagen med den italienske aktivist.

SENESTE NYT

Flere nyheder