Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:08 05.07.2021 Anna Sol Jørgensen

Journalist og forkæmper for danske børn i Syrien vinder Nairobi-prisen

Nairobi-prisen er i år blevet uddelt til journalist Natascha Ree Mikkelsen.

Det oplyser Nairobiklubben, et fagligt forum for udenrigsreportere, i en pressemeddelelse.

Natascha Ree Mikkelsen har i årevis dækket danskere, der er rejst til Syrien, for blandt andet DR, TV 2 og Weekendavisen, og i den seneste tid har hun særligt haft fokus på de danske børn, der sidder i fangelejre i Syrien. Ud over at være journalist har Natascha Ree Mikkelsen sammen med andre etableret en dansk afdeling af organisationen Repatriate The Children, der arbejder for at få de danske børn hjem fra fangelejre i Syrien.

”Udenrigsdækningen er ringe i de fleste medier. Tæt og vedholdende dækning af udenrigsstof er mere undtagelsen end reglen. Med hendes engagement og kompetencer er det imidlertid lykkes. Hun har ikke været ene om det, men hun har en væsentlig del af æren for, at vi – og regeringen – i dag ved ubehageligt meget mere om de reelle forhold i de syriske fangelejre,” siger æresmedlem af Nairobiklubben Knud Vilby som begrundelse for valget af Natascha Ree Mikkelsen.

”Dermed har hun også været med til at gøre det lidt vanskeligere for den danske regering, og det er positivt,” tilføjer han.

SENESTE NYT

Flere nyheder