Journalist og bladtegner på Folkemødet: Det skal vi se

Folkemødet er skudt i gang, og traditionen tro er der masser af folk fra mediebranchen. Vi har spurgt journalist Sandie Westh og bladtegner Lars Refn, hvad de ikke vil gå glip af på årets Folkemøde. Få inspiration til dit eget program

Journalisten er taget til Bornholm for at dække Folkemødet. Og det er der også rigtig mange andre mediefolk, der er. Vi har spurgt to af dem, hvad de ikke vil gå glip af de næste fire dage. Fest på Pilekroen, debat med minoritetsstemmer og ikke om dem og is med udsigt over klipperne er bare nogle af de ting, journalist Sandie Westh og bladtegner Lars Refn ikke vil gå glip af.  

Foto: Isabella Glunz Hammeken

Hvem: Sandie Westh, journalist og vært på 'P7 Mix'

Gang på Folkemødet: Det er min femte gang

Hvad skal du herovre?
Jeg skal blandt andet moderere en debat fredag eftermiddag, som hedder Fordoms Forum. Det er Dansk Kvindesamfund, Mino Danmark og Sabaah, der holder det, og vi skal sparke til nogle af de fordomme, der er om feminister, etniske minoriteter og LGBT personer. Og så skal jeg være DJ på Pilekroen fredag og lørdag aften. [quote:0]

Hvilke tre arrangementer vil du ikke gå glip af?

Jeg vil gerne se Unge Stemmer fra Blokken lørdag. Det er en masse unge mennesker fra blokken, der fortæller om, hvordan det er at bo i en ghetto. Jeg er opvokset så langt fra den slags miljøer og bor stadig langt væk fra det i København. Jeg tror alle, vi render rundt med en masse fordomme om de her mennesker. Vi hører tit i nyhederne, at der skal gøres noget ved ghettoerne, men vi hører sjældent fra dem, der handler om. Det gør man her, der er ingen politikere med i debatten overhovedet.

Lørdag klokken 14:30 er der DM i debat. Jeg elsker at lytte til forskellige debattører og høre, hvordan deres retorik er, og hvilke virkemidler de bruger til at overbevise folk. Det er fire unge mennesker, som er virkelig dygtige til at debattere, som skal kæmpe om titlen som danmarksmester i debat.

Fredag er der debat om offentlighedsloven, som jeg hader. Det er så vigtigt at stille spørgsmålstegn ved offentlighedsloven. Jeg føler, at den lov er lavet, så politikere kan feje en masse ting under gulvtæppet. Jeg stoler ikke en skid på vores politikere, når der er kommissioner, der bliver lukket ned og overvågning af borgerne, som måske ikke skulle have fundet sted. Offentlighedsloven er jeg rasende over, så det arrangement synes jeg er vigtigt.

Hvad er din skæveste folkemødeanbefaling?

Jeg har et benspænd for mig selv hvert år: Jeg skal finde en debat, som jeg normalt aldrig ville gå til om noget, der slet ikke interesserer mig. Sidste år var jeg til et arrangement om idræt og højskoler. Vi lever i vores små osteklokker derhjemme, og det gør vi også på Folkemødet. Vi ser de debatter, vi gerne vil se, og er sammen med de mennesker, som er i vores egen sfære, men til folkemødet synes jeg, det er vigtigt, at vi breder det ud. I år har spejderne en workshop, der hedder ”Man laver da aldrig snobrød alene”. Det tror jeg, jeg skal til. Man skal ud og tale med nogle seje folk, som ikke ligger inden for ens umiddelbare sfære.

Hvad er dit bedste folkemødetip?

Man skal gå til Sandvig og spise is på Kalas og få et break fra debathelvedet. Det er den bedste is herovre, og det er den flottede udsigt. Man kan sidde på klipperne og spise sin is. Som ægte bornholmer vil jeg anbefale det. 

 

 

Foto: Cartooning for Peace

Hvem: Lars Refn, freelance bladtegner og formand for Danske Bladtegnere

Gang på Folkemødet: Det er min anden gang

Hvad skal du her?

Vi er seks bladtegnere, der står med vores campingvogn på Den Politiske Vendeplads. Vi skulle have stået sammen med DJ, men det lykkedes ikke i denne omgang, så nu har vi vores eget sted. Vi tager rundt til arrangementer og tegner folk, karikerer folk, og forhåbentlig bliver opslagstavlen på vores campingvogn fyldt med tegninger, folk kan more sig over. Som formand for Danske Bladtegnere skal jeg selvfølgelig også lave lidt lobbyarbejde hist og her.

Hvilke tre arrangementer vil du ikke gå glip af?

Jeg arbejder til dagligt for fagbladet Ingeniøren, og de har et interview med transportminister Ole Birk Olesen. Jeg vil se, om jeg kan nå at karikere ham. Han har været med til at favorisere bilisme, og det er interessant at se, hvilken retning det går i med bilisme. [quote:1]

Fredag holder Business Region Aarhus et arrangement, hvor man kan debattere modsætningsforhold mellem politikere på landsplan og kommunalt plan. Jeg skal se det, fordi to af mine kolleger skal tegne live på scenen på sådan nogle store flip over papirer, mens der bliver debatteret. Så bliver tegningerne hængt op, så folk kan gå rundt og kigge på dem.

Sidste arrangement er om lørdagen. Der har Mellemfolkeligt Samvirke et indslag, der hedder Unge Stemmer fra Blokken. Det er unge danskere af anden etnisk herkomst, og det handler om, at vi skal snakke med dem og ikke om dem. Det tænker jeg er vildt spændende, og det er også noget, vi har haft fokus på i vores egen forening.

Hvad er din skæveste folkemødeanbefaling?

Sidst jeg var der, festede vi igennem i Rosengade. Det er noget af det, man skal huske at gøre, at gå ud og feste med sine kolleger og se politikerne stå og danse.

Hvad er dit bedste folkemødetip?

Man skal huske at spise noget stegt saltsild med god, stærk sennepssovs. Det er noget af det, Bornholm er rigtig god til.

0 Kommentarer