Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:11 16.01.2023 Anna Sol Jørgensen

Journalist løj for at få udleveret overvågningsbånd: Kioskejer idømt stor bøde

Journalist løj for at få udleveret overvågningsbånd: Kioskejer idømt stor bøde

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ejeren af Viborg-kiosken Tips Pit, Tom Høiris, er blevet idømt en bøde på 20.000 kroner for at have overtrådt databeskyttelsesforordningen ved at have udleveret en overvågningsvideo fra et overfald i kiosken, til en journalist fra TV Midtvest, der brugte videoen i et tv-indslag.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Kioskejeren agter dog ikke at betale bøden selv, men vil have TV Midtvest til at betale den, eftersom han mener, at TV Midtvests journalist har løjet for at få fat i videoen. Tom Høiris havde nemlig i første omgang afvist at udlevere optagelserne, men gik med til det, da journalisten påstod, at vedkommende havde tilladelse til det fra politiets daværende efterforskningsleder, hvilket efterforskningslederen har afvist i retten.

Retten har da i dommen også lagt vægt på, at journalisten har løjet over for kioskejeren, der nu vil undersøge muligheden for at få TV Midtvest til at betale bøden på baggrund af et civilt søgsmål. TV Midtvest har med henvisning til kildebeskyttelsen afvist at vidne i retten og ønsker heller ikke at udtale sig om sagen til Viborg Folkeblad.

”Her er det samme princip på spil, for hvis jeg her begynder at argumentere, vil jeg bryde den fortrolighed, som vi argumenterede for i forhold til retten. Så det har jeg ingen kommentarer til,” siger redaktionschef Niels Olsen til Viborg Stifts Folkeblad.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder