Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:36 05.04.2022 Ritzau

Journalist i russisk domstol: Retssystemet er en parodi

En retssag mod den fremtrædende russiske journalist Ivan Safronov er mandag gået i gang i Ruslands hovedstad, Moskva. Her går anklagere efter at få Safronov dømt for ”landsforræderi i form af spionage”. Han risikerer 20 års fængsel.

31-årige Safronov, der blev anholdt i juli 2020, var placeret bag glasruder, da han mandag mødte op ved en domstol i Moskva. Ifølge en journalist fra nyhedsbureauet AFP så han bleg ud, men smilte til tilhørerne.

Journalister var kun tilladt adgang til den indledende fase af retssagen, der ellers bliver holdt bag lukkede døre, altså uden pressen til stede.

Inden retssagen udsendte Safronov en udtalelse.

Her siger han blandt andet, at han ikke ved, hvad han har gjort eller skrevet, der kan retfærdiggøre anklagen om forræderi.

”Prøv at sætte jer i mit sted. De fortæller jer, at I har begået en forbrydelse, men de fortæller jer ikke, hvilken forbrydelse præcist,” lyder det.

”Hvordan kan man forsvare sig selv imod denne form for absurditet? Det er en komplet parodi på retssystemet og sund fornuft,” skriver Safronov.

SENESTE NYT

Flere nyheder