Journalist forsøgte at putte Tony Blair bag tremmer

En garvet EU-journalist forsøgte at lave en civil anholdelse af Tony Blair for krigsforbrydelser umiddelbart før en tale i EU-Parlamentet.

En garvet EU-journalist forsøgte at lave en civil anholdelse af Tony Blair for krigsforbrydelser umiddelbart før en tale i EU-Parlamentet.

Det var næsten præcis syvårsdagen for invasionen af Irak, da den irske journalist David Cronin besluttede at tage loven i sin egen hånd. Tony Blair besøgte EU-Parlamentet sent onsdag. Da den tidligere premierminister var på vej ind i et mødelokale for at holde tale om fred i Mellemøsten, gik Cronin forbi Blair bodyguards og lagde hånden på hans arm.

"Hr. Blair, dette er en civil anholdelse," sagde David Cronin.

Det skriver Irish Times. Tony Blair fik et chok, men journalisten blev hurtigt skubbet væk af en vagt.

"Du er skyldig i krigsforbrydelser," fortsatte Cronin.

David Cronin er en erfaren EU-korrespondent, og er fast tilknyttet avisen The Guardian samt nyhedsbureauet Inter Press Service. I starten af halvfemserne arbejdede han i EU-Parlamentet for centrum-venstre-partiet De Grønne.

I torsdagens trykte udgave af The Guardian skriver David Cronin selv om den fejlslagne anholdelse under overskriften "Den dag, jeg prøvede at anholde Tony Blair".

"Jeg ville egentlig bede ham om at følge med på den nærmeste politistation," skriver Cronin. Han mener, at regeringsledere som Tony Blair og Anders Fogh Rasmussen har overtrådt international lov ved at indlede Irak-krigen og bør retsforfølges.

Episoden har ikke haft nogen konsekvenser for journalisten, der heller ikke selv blev anholdt. Men han måtte vise sit pressekort til vagterne, og fik ikke lov at overvære Tony Blairs tale.

0 Kommentarer