Journalist-formænd: OK at henlægge fagligt møde til Sicilien

Et flertal af kredsene i Dansk Journalistforbund bakker op om den århusianske kreds, som for nylig henlagde en inspirationsweekend til Sicilien. Så længe at udlandsture ikke er dyrere end en weekend på dansk jord, er det principielt i orden, siger kredsformændene.

Et flertal af kredsene i Dansk Journalistforbund bakker op om den århusianske kreds, som for nylig henlagde en inspirationsweekend til Sicilien. Så længe at udlandsture ikke er dyrere end en weekend på dansk jord, er det principielt i orden, siger kredsformændene.I sidste uge kom det frem, at bestyrelsen for Kreds 4 valgte at rejse tre en halv dag til Sicilien i sommer for at holde inspirationsweekend. Den utraditionelle løsning blev valgt, fordi det ifølge formand for Kreds 4, John Lykkegaard, blandt andet var billigere at gennemføre turen på Sicilien end i Danmark. Et medlem af bestyrelsen havde nemlig gode kontakter på Sicilien.

Og fremgangsmåden er helt fint, mener Danmarks øvrige kredsformænd.

Kenni Leth, formand for Kreds 1, siger:

»Det lyder selvfølgelig lidt kuriøst med en tur til Sicilien, men så længe det har været billigere end i Danmark, kan jeg ikke se noget problem i det. Det lyder til, at de har haft en helt unik mulighed på grund af nogle gode personlige kontakter. Vi skal altid bruge så få af medlemmernes penge som muligt, og det virker det også til, at de har gjort her.«

Også formand for Kreds 2, Jette Hvidtfeldt, Kreds 5, Morten Bergholt, og Kreds Fyn, Claus Falkenby, støtter principielt op omkring et udlandsseminar, når det ikke er dyrere end et dansk ophold. Ingen af de tre kredsformænd har dog selv holdt inspirationsweekender.

»Vi har da grint lidt af, at de skulle til Sicilien, det lyder jo ikke som det værste sted at lande. Men de har jo sparet penge, og de har fået en masse ideer, så det er jo fint. Selv vil jeg ikke udelukke en weekend i udlandet, hvis vi skulle holde seminar og det var meget billigt,« siger Jette Hvidtfeldt.

Villy Dall, formand for Kreds 6, er en anelse mere forbeholden:
»Jeg kan ikke blive forarget over det, for de har jo ikke brugt flere penge. Men personligt ville jeg ikke anbefale det til min egen kreds, for der kan så let blive meget offentlig ballade, selvom tingene er i orden.«

0 Kommentarer